• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Selam veren kanser oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber
Kocaeli’de faize bulaşan 2 kişi ile ilgili ibretlik bir olay yaşandı. Tefecilik yapan şahıslardan aldıkları 20 bin liralık para karşılığında 500 bin liralık ödeme yapan 2 kişi, üst üste binen faizler yüzünden borçlarını bir türlü kapatamayınca şahıslardan şikayetçi oldu. Bunun üzerine operasyon yapan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Şube ekipleri, tefecilik yaptıkları ileri sürülen 3 kişiyi yakaladı. Emniyette ifadesi alınan zanlılar, Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. İki mağdurun da eşlerinden boşandığı, birinin ise faiz borcu sıkıntısı yüzünden kansere yakalandığı öğrenildi.

FAİZ BORCU ÖDE ÖDE BİTMEYEN BİR BORÇ

Kocaeli’de ikamet eden Ahmet A., ihtiyacını karşılamak için tefecilik yaptıkları ileri sürülen Muhlis S., ve Bayram S., adlı kardeşlerden 20 bin lira para aldı. Ahmet A.’ya 20 bin lirayı nakit olarak veren şahıslar, verilen para karşılığında 150 bin lira değerinde borç senedi imzalattı. Ayrıca şahıslar Ahmet A.’nın iş ortağı olan O.A.’yı da kefil göstermesini isteyerek, ona da 20 bin lira değerinde borç senedi imzalattı. Aldıkları para karşılığında borçlarını ödemek için çabalayan iki ortak, borçlar karşılığında A.Ü.’den kiraladıkları iş yerini de ipotek ettirdi. Borçlarını bir türlü ödeyemeyen Ahmet A., kendi arazisi üzerine 5 katlı bina inşa ettirerek, tapusunu da para aldıkları şahıslara verdi. Her ay anaparanın üstüne gelen faizi ödemeye çalışan iki ortak, son olarak bütün mal varlığını satmak zorunda kaldı. Ahmet A., tüm borçlarını ödediğini düşünürken tefeciler, 5 bin liranın eksik olduğunu, borcun da 5 ay geç ödendiğinden 80 bin lira borcun daha olduğunu iddia etti.

ARAMADA 30 AYRI BORÇ SENEDİ VE SİLAH BULUNDU

Borçlarının bitmeyeceğini anlayan Ahmet A. ve O.A. emniyet güçlerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri, düzenledikleri operasyon sonrasında tefeci oldukları ileri sürülen Muhlis S., Bayram S. ve bu şahıslar için aracılık yaptığı iddia edilen Ç.Ö.’yü gözaltına aldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda ücretlendirme yapılmış 30 ayrı borç senedi ve 1 silah ele geçirildi. Emniyette ifadesi alınan zanlılar, Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılar, emniyet çıkışında gazetecilerin olduğunu görünce, polise zorluk çıkararak uzun süre dışarıya çıkmak istemedi.

FAİZ YÜZÜNDEN AİLESİ DAĞILIP KANSER OLDU

Ahmet A. ve O.A.’nın tefecilerden 20 bin lira para aldıktan sonra yaklaşık olarak 500 bin lirayı bulan ödeme yaptıkları kaydedildi. Ahmet A. ve O.A.’nın borç yüzünden ailelerinin parçalandığı, iki mağdurun da eşlerinden boşandığı öğrenildi. Ayrıca Ahmet A.’nın yaşadıklarından dolayı kanser hastalığına yakalandığı, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındığı belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir