Cumhuriyet Halk Partisi"nde (CHP) aylardır süregelen cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında Eylül ayında açıkça yaşanan bir krize evrilmişti.
Yavaş ilk rahatsızlığını CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultay'ında dile getirmişti. Kurultayda kendisine konuşma yapacağının bir saat önceden bildirildiğini belirten Yavaş "Polemik falan çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer 2 belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır" sözleriyle sitem etmişti.
Ardından Yavaş, "Ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ama partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız" diyerek adaylığa gönüllü olduğunu açıkça ilan etmişti.
CHP içerisinde tartışmalar artarken Belediye başkanlarına seslenen İmamoğlu, “Her bir arkadaşım, 7/24 çalışacak. Her bir arkadaşım girmedik, gitmedik mahalle, ev bırakmayacak... 'Ben oturayım, ben arkama yaslanayım, Ekrem çalışsın, Bora çalışsın, biz iktidar olalım!" Öyle yağma yok! Olmaz. 'Ben bir adım geri durayım, üç adım geriden izleyeyim, Ekrem tökezlesin de belki onun yerine ben geçerim…! 'Pışık" derim ona ben. Öyle yağma yok. Ne partili Ekrem'i yedirir ne millet Ekrem'i yedirir. O kadar net.'' açıklamasıyla yeni bir tartışma oluşturmuş, İmamoğlu'nun açıklaması Mansur Yavaş'a gönderme olarak yorumlanmıştı.
Son olarak İstanbul'da CHP'li belediyelere yönelik soruşturmaların ardından İmamoğlu'nun yaptığı ''hedef benim'' açıklaması da adaylık ilanına giden bir itiraf olarak nitelendirdi. CHP'de gündem Mansur Yavaş ile İmamoğlu cephesinin adaylık savaşıyken Özel'in bugün yaptığı:
“Ben hazırım, CHP hazır, adayımız hazır, seçime hazırız." açıklaması, CHP blöf mü yapıyor? sorusunu akla getirdi.
HAMZA DURMAZ




