• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
irtica.org`un yerini  ‘milliegitim.org` mu aldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da başörtülü öğrenciyi okula almayan okul idaresinin marifetiyle, öğrenci velisine  1245 TL para cezası kesilmesi yaşanan başörtüsü yasağı zulmünün geldiği noktayı gözler önüne sermesine paralel olarak geçmiş dönemin irtica avcılarının uygulamasını andırması bakımından da oldukça dikkat çekici bulundu.

Fevzipaşa Mahallesi Orhan Çobanoğlu İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi olan Maşallah Savsal (15) okula başörtülü olarak devam etmek isteyince okul idaresi buna izin vermedi. Zorunlu ilköğretim mevzuatını hiçe sayan okul idaresi, adı geçen öğrencinin okuma hakkını gaspetmekle kalmadı, öğrencinin okula alınmamasını da mazeretsiz devamsızlık olarak değerlendirerek yetkili mercilerin cezai uygulama başlatmasına neden oldu. Neticede Kaymakamlık da kızları başörtülü okumak isteyen Savsal ailesine toplam 1245 TL para cezası kesti.

Öğrenci velisinin para cezasını ödeyip ödeyemeyeceği ayrı bir konu ama, başörtüsü yüzünden okuma hakkı gaspedilmesinin yanında bir de cezai mueyyide uygulanma yoluna gidilmiş olması, 28 Şubat’ın güncellenen versiyonunu hatırlattı.

Bugünlerde irtica eksenli andıç sitelerinin hazin durumu gündemdeyken Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimin usülsüz beyanatı ve kaymakamlığın cezai işlem başlatmış olması, pratikte bir çok şeyin yeni yorum versiyonuyla yürürlükte olduğunu ortaya koymaktadır. Bu durum ister istemez şu mantık kurgusunun oluşmasına da yol açmaktadır: Acaba demode olan “irtica.org” yerine “milliegitim.org” mu moda olmaya başladı?!

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir