• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
Yolsuzluk Soruşturmasında 8 Tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının `yolsuzluk ve rüşvet` iddiasıyla yürüttüğü 3 soruşturma kapsamında emniyetteki sorguları tamamlanan 9 şüpheli öğlen saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

İki şüphelinin serbest bırakılmasına karar veren Savcı Celal Kara 7 şüphelinin ise tutuklanmasını talep etmişti.

Nöbetçi hakim 7 şüphelinin “rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek" suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

Öte yandan akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen bir şüphelinin ise nöbetçi hakimlikte ifadesi alındıktan sonra tutuklandı. Şüphelinin tutuklanması ile soruşturmada tutuklu sayısı 8`e yükseldi.
 
YOLSUZLUK OPERASYONU ŞÜPHELİLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
 
‘Yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının `yolsuzluk ve rüşvet` iddiasıyla yürüttüğü 3 soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul’da salı günü yapılan operasyonlarda iş adamı Reza Zarrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler`in oğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın oğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden bir bölümü dün adliyeye sevk edilmiş, 8 kişi tutuklanmıştı. Gözaltındaki tüm şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. İlk olarak sabah erken saatlerde 27 kişi adliyeye sevk edildi. Emniyetten çıkarılan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Ardından işadamı Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 23 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 
 
İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir