• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
Özlem Ajans`tan Kutlu Doğuma Özel İki Albüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Özlem Ajans, iki cihan güneşi efendimiz Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) Kutlu Doğum`u nedeniyle özel olarak hazırladığı ilahi albüm çıkartma geleneğini bu yıl da sürdürdü. Kutlu Doğum nedeniyle 2009 yılında "Mewluda Muhammedi", 2010 yılında "Hebibé Xweda" isimli albümleri çıkaran Özlem Ajans, bu yıl iki klipli albüm birden çıkardı.

Özlem Ajans, 2011 Kutlu Doğum anısına "Mewluda Şerif" isminde mevlit ağırlıklı bir Kürtçe albüm ve bunun yanında "Nebilerin İzindeyiz, Muhammed`in Yolundayız" isimli bir Türkçe ilahi albümleri çıkarttı.

Yoğun Talep İle Karşılaştık
Albümler hakkında bilgi veren Özlem Ajans yetkilisi Abdurrahim Mecid, her iki albümün fragmanlarını Peygamber Sevdalısı olan Müslüman halkımıza gösterdiklerini ve yoğun bir talep ile karşılaştıklarını söyledi.

Mecid, "Bu her iki eserimizde, hem Türkçe, hem de Kürtçe ilahi ve ezgilere yer veriyoruz. Anlaşılması için de alt yazı ile açıklamalı olarak bastırdık. Bu çalışmalarımız yoğun bir ilgi gördü. Kutlu Doğum ayında hediye olarak verilebilecek ve dağıtılabilecek güzel bir aktivite olduğu, çalışmalarımızı takip eden sevenlerimiz tarafından sürekli dile getirildi. Destek noktasında, bize birçok mail ve telefon geldi. Bu tür çalışmalarımızın her yıl devam etmesi için, sivil toplum kuruluşlarından, özel şirket ve firmalardan, esnaf ve sanatkâr olan birçok kardeşimizden yoğun talep aldık. Özlem Ajans olarak, bu talep ve alakaya en güzel ve faydalı bir şekilde karşılık vermeye çalıştık. Her halükarda, eserlerimizde eksiklik ve yanlışlıkları en azami dereceye indirmek için özen gösterdik. İlgi gösteren tüm kardeşlerimize sizin vasıtanızla tekrar teşekkür ediyoruz" dedi.

Hem Türkçe Hem Kürtçe Albüm
Mecid, bu yıl Türkçe ve Kürtçe olarak iki albüm çıkarmalarının nedenini "Türk kardeşlerimizin yoğunlukta olduğu yerlerde Türkçe albümün dağıtılması, Kürt kardeşlerimizin yoğunlukta olduğu yerlerde de Kürtçe albümün dağıtılmasıdır" sözleriyle açıkladı.

Dinleyen ve izleyen vatandaşların, dinledikleri ilahi ve ezgileri anlamasının çok önemli olduğunu ifade eden Mecid, "Zira biz sırf dinlenip vakit doldurulsun diye bu çalışmaları yapmıyoruz. Dinleyen ve izleyenlerin, dinleyip izledikleri ilahi ve ezgilerden pozitif yönde bir mesaj almaları ve kalplerde olan Muhammed aleyhisselamın sevgi ve muhabbetinin daha da parlamasına vesile olmasını amaçlıyor ve rabbimizden muvaffakiyet diliyoruz. Bununla birlikte bu çalışmaları hazırlayan, dağıtan ve dinleyen büyük-küçük, kadın-erkek tüm kardeşlerimizin dünyada Allah`ın rahmet ve bereketine nail olmalarını, mahşer gününde, rabbimizin arşının gölgesinde gölgelenmelerini, Hz. Muhammed`in (s.a.v) şefaatine mazhar olmalarını canı gönülden diliyor ve umut ediyoruz" diye konuştu.

Her Kalp Muhammed`i (s.a.v) Sevda İle Çarpsın
"Biz istiyoruz ki; her kalp Muhammed`i (s.a.v) sevda ile çarpsın, her ruh Muhammed`i (s.a.v) bir ruh ile bezensin, her insan Muhammed`i ( s.a.v) bir ahlak ile ahlaklansın" diyen Mecid, "Ve biz istiyoruz ki; her dil, Allah`ın zikri ve Hz. Muhammed`e (s.a.v) salavatlar ile süslensin. Her hane ve her bina Muhammed`i (s.a.v) bir nur ile nurlansın. Her evden, her mahalleden, her köy ve kasabadan, Muhammed`i (s.a.v) sedalar yükselsin. Ve yine biz istiyoruz ki; her kavim, her millet ve her devlet; Hz. Muhammed`i (s.a.v) kendine örnek alıp, onun adalet, rahmet ve uhuvvet (kardeşlik) şemsiyesi altında hakta birleşsin. Bu vesileyle herkes Allah`ın gazabına değil, rahmetine, af ve mağfiretine nail olsun" dedi.

Film Çekme Projemiz Var, Ama..!
Özlem ajans olarak film sektörüne girmeyi düşünüyor musunuz? Şeklindeki sorumuza cevap veren Mecid, "Şu an itibariyle film çekme gibi bir projemizin olduğunu söyleyebiliriz. Fakat filmin senaryosu daha tamamlanamadığından, filmin konusunu belirtmemekte fayda var kanaatindeyiz. Konu açılmışken kısa ve uzun metrajlı filmler için, hassasiyetlerimizi göz önünde bulundurarak yazılan senaryoları değerlendirmeye aldığımızı belirtmek istiyoruz. Bu konuda yeteneği olan kardeşlerimiz, yazmış oldukları veya yazacakları senaryolarını gönderebilirler. Unutmamamız gereken noktalardan bir tanesi de elimizdeki imkânlara göre çalışmalarımızı ilerletebileceğimizdir. İhtiyaçların çokluğu yanında imkânların çok kıt olması bizim için büyük bir sorun teşkil etmektedir" dedi.

Özlem Ajans camiasının daha güzel hizmetlere layık olduğunu belirten Mecid, herkesten çıkan albümlere sahip çıkmalarını istedi. Çıkan albümleri almayıp, internetten indirildiğine şahit olduklarını belirten Mecid, "Bu konuda herkesi, duyarlı olmaları noktasında uyarmak istiyoruz" dedi.

Ayetullah Turgut, Veysi Çetik - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir