• DOLAR 32.502
  • EURO 34.595
  • ALTIN 2478.479
  • ...
Van turizmi geleceğini arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Van Turizmi Geleceğini Arıyor" çalıştayı başladı.

Çalıştaya YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı, Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ile çok sayıda turizmci katıldı.

Burada konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van'ın bir değil birçok hikâyesinin olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ve Kültür ve Turizm Bakanımızı buraya tatile davet ediyorum. Sizin aracılığınızla sadece iki gün burada tatil yapmak için geldiğinde her biri sabah uyandığında Van Gölü suyundan yüzünü yıkadığı zaman cilde faydalı olduğunu göreceklerdir. Bunu yaptığımızda bütün dünya Van Gölü suyunun önemini görecektir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı ise, konuşmasında üniversitelerin belli bir yere kadar tanıtım işi yaptığını belirterek, "Asıl uygulamanın sektöre aittir. Bizatihi taşın altına elini koyan onlar, para koyan, yatırım yapan ve işler iyi gitmediği zaman da para kaybedecek, iş kaybedecek olan onlardır. Peki, bütün bunlara rağmen en önemli kesim neresi? O bölgenin halkı, insanı. Çünkü bundan bire bir etkilenecek olan burada yaşayan insandır. Van'da turizm gelirleri yükselirse, Van'ın ekonomi durumu yükselir" şeklinde konuştu. Diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir