• DOLAR 32.522
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2420.556
  • ...
Yılmaz: Amed`e Hizmet Etmek Vefa Borcumdur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Diyarbakır Belediye başkan adaylarını düzenlediği programla açıkladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine aday olarak gösterilen Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, sokaklarında simit sattığı, ayakkabı boyadığı, ekmeğiyle, suyuyla büyüdüğü bu şehre hizmet etmenin bir vefa borcu olduğunu belirtti.

Diyarbakır`a aday olarak gösterildiği için büyük bir onur duyduğunu belirten Yılmaz, Diyarbakır`a hizmetin bir vefa borcu olduğunu söyledi.


"Halkın Belediyesi olmaya geliyoruz"
"Halkın efendisi, halka hizmet edendir" diyen bir peygamberin ümmeti olduklarını belirten Yılmaz, "Belediyeler halka hizmet için kurulmuş kurumlardır. Bu nedenle, sizlere en iyi hizmeti vermek için belediyelerin yönetimine talibiz. Belediyelerimiz halkın belediyesi, belediye başkanlarımız, halkın hizmetinde olan kişiler olacaktır." dedi.



"Halk için yıllarca bedel ödedik"
Halkın geleceği için yıllarca bedel ödediklerinin hatırlatan Yılmaz, "Halen de bedel ödemeye devam ediyoruz. Bu gün burada bedel ödemiş adaylarla sizlere hizmet etmek için huzurunuzdayız. Yıllarca horlanmış, dışlanmış, hakları gasp edilmiş, sessiz çoğunluğun sesiyiz. Sizlerle birlikte, el ele, omuz omuza yalın ayaklılara, mazlum ve mustazaflara vaat edilen yeryüzü iktidarını gerçekleştirmeye geliyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda belediyelerin malı yetim malı gibidir. Halkımızın yetimlerine sahip çıktığımız gibi, belediyelere sahip çıkacak ve yetim malı gibi koruyacağız." ifadelerini kullandı.



"Rüşvet alanda verende melundur anlayışını hâkim kılacağız"
Örgütcülüğün, yandaşlığın, rüşvetin, haracın, arsa vurgunculuğunun olmadığı bir belediyecilik anlayışını getirmek istediklerini ifade eden Yılmaz, "Bizim yönetimimizde, partizanlık olmayacak, adam kayırmacılık olmayacak, hortumculuk, vurgunculuk, yolsuzluk olmayacak, rüşvet ve haraç alınmayacak, halkımızın malı ve parası eşe, dosta, yandaşa, örgüte ve partiye peşkeş çekilmeyecek. Belediyelerin kapılarına asılan `Rüşvet alan da verende melundur` hadisi yazan tabelaları kaldırmakla rüşvet meşru olmaz. Alanda, verende melunluktan kurtulmaz. İndirilen o tabelaları tekrar yerlerine asacak ve rüşvetle haraçla iş görmeyi sonlandıracağız. Sizlere Dürüst ve Şeffaf bir yönetim, sözü veriyoruz." şeklinde konuştu.

"Kürtler Müslümandır, Müslümanlar tarafından yönetilmeliler"

Dindar olmayan kişilerin, partilerin idaresine mahkûm olan halkın artık yalnız olmadığını söyleyen Yılmaz, "Bu gün siyaset sahnesinde, halkımızın partisi Hür Dava Partisi ve onun adayları var. Müslüman bir toplumda, gayri İslami düşüncelere sahip kişilerin, örgütlerin, partilerin yönetici ve iktidar olma dönemi geride kaldı. Bundan böyle kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satamayacaktır. Kürt halkı Müslüman`dır. Kendisi gibi olanlar tarafından yönetilmeyi hak ediyor. Müslüman bir toplumun idarecileri de dindar olmalıdır. Halkın yöneldiği kıbleye yönelmeli, onlarla yan yana saf tutmalı, secde etmelidir. Allah`a inanmayanlar, Onun emir ve yasaklarına uymayanlar, Peygamber`e saygısı olmayanlar, Müslümanları gerici ve yobaz olarak yaftalayanlar Müslüman halkımıza başkanlık edemez ve yönetici olamazlar." ifadelerini kullandı.

"Amed, 30 Mart`ta emperyalistlerin oyununu bozacak"
Diyarbakır`ın sevginin ve bağlılığın şahitliğini yapan bir şehir olduğunu söyleyen Yılmaz, "Diyarbekir`in, Kürdistan`ın, İslami kimliğini meydanlardan tüm dünyaya haykıran sizler, 30 Mart`ta, bu kez sandıklardan haykıracaksınız. Emperyalistlerin, Kürdistan coğrafyası ve halkımızla alakalı tüm oyunlarını bozacak, tuzaklarını boşa çıkaracaksınız. Dünya istikbalinin saraylarında depremler meydana getireceksiniz. Bizleri dün yalnız bırakmadığınız gibi bu günde, yarın da yalnız bırakmayacağınızı biliyorum. Çünkü biz sizdeniz, sizde bizdensiniz. Amacımız bir, fikrimiz bir, zikrimiz bir, her şeyden önemlisi davamız birdir bizim." şeklinde konuştu.

Kürdistan`ın kaderini değiştirmek için Amed`in yönetimine talip olduklarını ifade eden Yılmaz, "Allah`ın izni ve yardımıyla 30 Mart`tan sonra, şehirlerimiz, Hüda Par`ın belediyecilik anlayışıyla tanışacak, fazla değil, 5 yıl sonra da Kürdistan`ın tüm şehirlerinin iktidarı halkımızın partisi olan Hür Dava Partisi olacaktır." dedi. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir