• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR`ın Adayları Açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Yerel seçimlere birçok merkezde iddialı olarak giren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Diyarbakır Belediye başkan adaylarını düzenlediği programla açıkladı.
Seyrantepe Spor Salonu`nda gerçekleştirilen etkinliğe, HÜDA PAR Genel Başkanı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu ve kurmayları katıldı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır il ve ilçe belediye başkan adayları İsim ve Soy isimleri şöyle:

1-Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Mehmet Hüseyin YILMAZ
1967 yılında Diyarbakır`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Dicle Üniversitesi hukuk Fakültesi mezunu olan Yılmaz, mezuniyetinden sonra serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Avukatlık yaptığı sırada takip ettiği davalar nedeniyle 2000 yılında tutuklandı. Hakkında açılan davalarda Hizbullah cemaati üyesi olmaktan yargılandı.

2003-2006 yılları arasında yurtdışında kalmak zorunda kaldı. 2007 yılından itibaren kapatılan Mustazaf Der`in Genel Başkanlığını yaptı. Mustazaflar Hareketi`nin partileştiği 19 Aralık 2012 tarihine kadar hareketin kurucu başkanı ve sözcüsü olarak bu görevi sürdürdü.

17 Aralık 2012`de Hür Dava Partisi`nin kuruluş dilekçesini veren Yılmaz 1. Olağan Büyük Kongre`ye kadar partinin Genel Başkanlığını yaptı. Büyük kongreden sonra partinin Hukuki ve Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini sürdüren Yılmaz, evli ve 4 çocuk babasıdır. Yılmaz anadili Zazacanın dışında Türkçe, Kürtçe ve Fransızca bilmektedir.

2-Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat TURGUT
1976`da Diyarbakır`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır`da, lise öğrenimini Adana`da tamamladı. Eskişehir Üniversitesi`nde okuduğu dönemde, İslami düşüncesinden dolayı 6 yıl cezaevinde kaldı. Bu süre zarfında Arapça ve Risale i Nur üzerine ihtisas yaptı. İnzar dergisinde yazarlık yapan Turgut, Çağrı FM ve Rehber TV`de Kürtçe ve Türkçe programlar yaptı.

Kapatılan Mustazaf Der`in yönetim kurulu üyesi olan Turgut, Hür Dava Partisi`nin kurucuları arasındadır. Belediye başkan adaylığı için Diyarbakır il başkanlığı görevinden ayrılan Turgut, anadili Kürtçenin dışında Türkçe ve Arapça bilmektedir. Turgut, evli ve 4 çocuk babasıdır.

3-Sur Belediye Başkan Adayı Mahmut UÇAR

1964 yılında Diyarbakır`da doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Diyarbakır Belediyesi`nde çalışan Uçar, 2001 yılında, 28 Şubat mağduru olarak belediyeden ayrılmak zorunda kaldı. İslami düşüncesinden dolayı 5 yıl değişik cezaevlerinde kaldı. Emlakçılık yapan Uçar, evli ve 4 çocuk babasıdır.

4-Kayapınar Belediye Başkan Adayı Şaban DALGIN

1973 yılında Diyarbakır`da doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Dalgın halen serbest avukatlık yapmaktadır. İslami STK`lar bünyesinde de çeşitli hizmetlerde bulunan Dalgın, Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası`nda, genel başkanlık yaptı. Halen Hak ve Hürriyetler Derneği Hür Der`in genel başkanlığı görevini sürdüren Dalgın, evli ve 4 çocuk babasıdır.

5-Yenişehir Belediye Başkan Adayı Fikri KARAVİL

Mala İmama ailesinin bir ferdi olarak 1969 yılında Diyarbakır`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Kapatılan Mustazaf Der`in kuruluşunda görev aldı. Kendisi de yetim olarak büyüyen Karavil, 2009 yılında Yetim Der`i kurdu. Özellikle yetim ve öksüz gençlerin evlendirilmesinde büyük çaba harcadı. Siyonist İsrail`e karşı Mavi Marmara gemisinde yer alan Karavil, yaralı bir şekilde siyonistler tarafından hapsedildi.
Diyarbakır`da işadamı olarak ticari hayatını sürdüren Karavil, evli ve 5 çocuk babasıdır.

6-Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman ORTAÇ

1963 yılında Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde doğdu. Kürdistan medreselerinde icazet alan Seyda Abdurrahman Ortaç, 3 yıl fahri imamlık yaptı. İslami hizmetlerinden dolayı yaşadığı topraklardan hicret etmek zorunda kaldı. Son 11 yıldır sürgün olarak Belçika`da yaşamakta olan Abdurrahman Ortaç, Evli ve 5 çocuk babasıdır.

7-Çınar Belediye Başkan Adayı Mahmut TEKDAL
1946 yılında Çınar`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çınar`da tamamladı. 7 yıl sağlık teşkilatında, 4 yıl Almanya`da, 18 yıl da Çınar Kaymakamlığı`nda şef olarak çalıştı. Çınar Kaymakamlığı`nda çalıştığı dönemde, üniversiteyi bitirdi. 2000 yılında İslami düşüncesinden dolayı tutuklanan Tekdal, emekli olmak zorunda kaldı. Tekdal, kapatılan Mustazaf Der`de genel başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Mustazaflar Hareketi`nin ve Hüda Par`ın kurucu üyelerinden olan Tekdal, büyük kongreye kadar partinin genel sekreterliğini yaptı. Tekdal evli ve 6 çocuk babasıdır.

8- Çermik Belediye Başkan Adayı Ebubekir AKKILIÇ

1956 yılında Diyarbakır`ın Çermik ilçesi Yukarı Şeyhler köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çermik`te tamamladı. Tunceli Erkek Öğretmen Lisesi`nden mezun oldu.1974 yılında Bingöl`ün Karlıova ilçesinde öğretmenliğe başlayan Akkılıç daha sonra Çermik ilçesinde görevini sürdürdü ve 2000 yılında emekli oldu. Hür Dava Partisi kurucu üyeleri arasındaki yer alan Akkılıç evli ve 4 çocuk babasıdır.

9-Hani Belediye Başkan Adayı Mehmet Sıddık AKYILDIRIM

1960 yılında Hani`de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Ziraat Bankası`nın değişik şubelerinde memur olarak çalışmaya başladı. Görevdeyken İslami hassasiyetinden dolayı 28 Şubat mağduru olarak tutuklanıp, cezaevine kondu ve memurluğuna son verildi. Dedesi Ali Çavuş, Şeyh Said kıyamına destek verdiği için başı kesilerek katledilmiştir. Akyıldırım evli ve 3 çocuk babasıdır.

10-Ergani Belediye Başkan Adayı Metin KAYA

1970 yılında Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde doğdu. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi`nden mezun olan Kaya, Ankara, Şanlıurfa ve Diyarbakır`da öğretmenlik yaptı. İslami hizmetlerinden dolayı birkaç kez gözaltına alındı. Devletin yoğun baskısından dolayı öğretmenlik mesleğini bırakmak zorunda kaldı. 28 Şubat mağdurları arasında yer alan Kaya, 5 yıl değişik cezaevlerinde kaldı. Cezaevi sonrası özel dershanelerde müdürlük yaptı. Doğruhaber ve Amedhaber Gazetesi`nde köşe yazarlığı yapan Kaya, evli ve üç çocuk babasıdır.

11-Bismil Belediye Başkan Adayı Abdussamed YALÇIN
Bölgenin tanınmış âlimlerinden Mele Ahmedé Koğé`nin oğlu olan Abdussamed Yalçın, 1968 yılında Bismil`de doğdu. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi mezunu olan Yalçın aynı zaman da medrese icazeti almıştır. İslami düşüncesinden dolayı 10 yıl hicret hayatı yaşadı.

2011 yılında açılan Rehber (Çağrı) TV`nin yönetim kurulu başkanlığı ve Müslüman Alimler Cemiyeti`nin genel sekreterliğini yapmaktadır. Hür Dava Partisi`nin kurucu üyeleri arasında yer alan Yalçın, halen partinin Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Evli ve 5 çocuk babası olan Yalçın, anadili Kürtçenin dışında Soranice, Türkçe, Arapça ve Farsça bilmektedir.

12-Dicle Belediye Başkan Adayı Mehmet Sıddık AKTAN
1976 yılında Dicle`de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Açık öğretim Fakültesi İlahiyat bölümünde öğrenci olan Aktan, 1997 yılında İslami çalışmalarından dolayı gözaltına alınıp çeşitli işkencelere maruz kaldı. 2005 yılında Elazığ`a yerleşen Aktan, inşaat sektöründe çalışmaktadır. Elazığ Yeni İhya Der üyesi olan Aktan derneğin hizmet alanında çalışmalarını sürdürdü. Aktan evli 4 çocuk babasıdır.

13-Çüngüş Belediye Başkan Adayı Mehmet EROĞLU
1972 yılında Diyarbakır`ın Çüngüş İlçesi`nde doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Çüngüş`te tamamlayan Eroğlu, Siirt Eğitim Yüksekokulu`ndan mezun oldu. Sivas, Diyarbakır, Elazığ ve Van illerinde öğretmenlik yaptı. İslami hizmetlerinden dolayı gözaltına alınan Eroğlu, bu nedenle öğretmenlik görevinden atılarak 5 yıl cezaevinde kaldı. İslami STK`ların değişik alanlarında hizmetlerini sürdüren Eroğlu, halen özel bir eğitim kurumunda çalışmaktadır. Hür Dava Partisi`nin kuruluş çalışmalarında da görev alan Mehmet Eroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

14-Eğil Belediye Başkan Adayı Ali DURGUNSU
1980 yılında Eğil`de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. İslami faaliyetlerinden dolayı 2001 yılında tutuklanıp 5 yıl cezaevinde kaldı. Açık öğretim Fakültesi İlahiyat bölümü mezunu olan Durgunsu girdiği imamlık sınavını kazandığı halde, başvurusu reddedilerek bir kez daha mağdur edildi. Peygamber Sevdalıları Platformuna üye; Köy der, Hizmet Der, Yusufi Der, Mustazaflar Cemiyeti`nde çeşitli görevlerde bulundu. Anadili Zazaca`nın dışında Türkçe, Kürmanci ve Arapça bilmektedir. Durgunsu, evli ve bir çocuk babasıdır.

15-Kulp Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekan GÜNDÜZ
1962 yılında Kulp ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Gündüz, bölgenin değişik medreselerinde eğitim gördü. Diyarbakır`da emlak ve inşaat sektöründe çalışan Gündüz evli ve 7 çocuk babasıdır.

Muş Belediye Başkan Adayı İnan Sur

Şırnak Belediye Başkan Adayı HALİT TATAR

1964 yılında Şırnak`ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Şırnak`ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dış Ticaret Bölümü mezunu olan Tatar, PTT Siirt Şubesinde ve TEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü`nde çalıştı. Tatar evli ve 4 çocuk babasıdır.

Ferhan DÜNDAR (Cizre)
1974 yılında Şırnak`ın Güneyce köyünde doğdu. İlkokulu Köy okulunda ortaokul eğitimini Siirt Eruh yatılı bölge okulunda okudu. 1991`de Şırnak Kumçatı beldesine yerleşti ve ticaretle uğraştı. 2006`da Şırnak`ın Cizre ilçesine yerleşti. Mustazaf Der`in Cizre Şubesinin başkanlığını sürdüren Dündar Mustaf Der`in kapatılmasının ardından Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi başkanlığını yaptı. Dündar, evli ve 10 çocuk sahibidir.

Mehmet Selim Narçin (İdil)

1962 yılında İdil`in Sulak köyünde doğdu. İlköğretimini Sulak Köyünde, orta ve lise eğitimini İdil`de tamamladı. İslami düşüncesinden dolayı iki sefer tutuklanarak cezaevinde kaldı. İdil İrşad Der`in kurucu başkan yardımcısı olan NARÇİN, Hüda Par İdil ilçe teşkilatı kurucu üyesidir. Geçtiğimiz ay PKK`li saldırganlarca aracı yakılan Narçin evli ve 9 çocuk babasıdır.

Cevher Arasan (Kumçatı)
1982 yılında Şırnak Atbaşı köyünde doğdu. İlköğrenimini Şırnak Atbaşı köyünde orta öğrenimini Kumçatıda tamamladı. Liseyi ve ilahiyatı Açıköğretim Fakültesinde okudu.
Kumçatı Cami Der başkanlığını yürüten Arasan Kumçatı medresesinden icazet aldı. Arasan evli ve 7 çocuk babasıdır.
 
(M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir