• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Köy-Der, Köylere Yardım Paketleri Ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Köy-Der (Köy Mezra Ve Beldelerle Dayanışma Derneği) Umut-Der`e destek mahiyetinde Batman`a bağlı köylerde gıda paketi yardımlarını dağıttı. Ramazan sonuna kadar yaklaşık 45 köyü dolaşarak 250 aileye gıda yardımı dağıtacaklarını söyleyen Köy-Der Başkanı Murat Güneş, Umut-Der`e yapılan yardımları dağıtmak için köy köy dolaştıklarını söyledi.

 

Üç gündür çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Köy-Der Başkanı Murat Güneş, "Bizler Köy-Der olarak Umut-Der`e destek mahiyetinde Batman merkeze bağlı köylerde yardım faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Üç gündür yardım çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Ramazan ayının sonuna kadar bu yardımlar devam edecektir. Her gün üç ya da dört köyü gezerek yaklaşık 20 - 22 aileye gıda paketi yardımında bulunuyoruz." dedi.

 

Yardımları Umut-Der`e destek olma amacıyla köylerde dağıttıklarını söyleyen Güneş, "Umut-Der`e yapılan yardımları köylere ulaştırıyoruz. Hedefimiz Ramazan ayı sonuna kadar yaklaşık 250 aileye gıda yardımı yapmaktır. Ramazan ayının sonuna kadar yaklaşık 40 - 45 köye gıda paketi yardımlarını ulaştırmaktır. Yardımlarımız gıda paketleri olup içerisinde bir aile için gerekli olan erzaklar bulunmakta… Aynı zamanda zenginler ile fakirler arasında bir köprü oluşturuyoruz. Bu da bizleri sevindirmektedir. Bu konuda zenginlerimizin ve yardım severlerimizin yardımlarını bekliyoruz." dedi.

 

Köy Mezra Ve Beldelerle Dayanışma Derneği olarak çalışmalarının Ramazan sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Güneş, "Amacımız köy, mezara ve beldelerde bulunan mağdur ve muhtaç ailelerle dayanışma içerisinde olup kendirlini sevindirmenin yanı sıra, köylerde bu yardım geleneğini sürdürmektir." dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir