• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Ricciardone, Operasyonlarda Hükümeti Hedef Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ricciardone, "Gezi olaylarında olduğu gibi sorumluların dışarıda aranması gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleyecek bir yaklaşım olur" dedi.

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç-daroğlu`nu dün öğle yemeğinde ağırladı.

Büyükelçilik rezidansındaki yemeğe CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey ile milletvekilleri Osman Korutürk ve Aykan Erdemir de katıldı. Yemeğin ana gündeminde İstanbul`da başlayan `Büyük Rüşvet` operasyonu vardı. Ricciardone`nin operasyona ilişkin "Hükümet sorumluları dışarıda aramamalı, şeffaflık ilkesiyle iddiaların üzerine gitmeli" değerlendirmesi de öne çıktı.

GEZİ`DEKİ GİBİ OLMASIN

Hürriyet`in edindiği bilgilere göre yemekte Ricciardone şöyle konuştu: "İddialar ve soruşturmanın muhatabı olan kişilerin siyasi kimlikleri, gelişmeleri yakından izlenmesini gerektiriyor, izliyoruz. İddiaların İran ile ilgili boyutu da bizim için önemli. Yolsuzluklarla mücadelenin demokrasiyi güçlendireceği de unutulmamalı. Hükümet sorumluları dışarıda aramamalı, şeffaflık ilkesiyle iddiaların üzerine gitmeli. Gezi olaylarında olduğu gibi sorumluların dışarıda aranması gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleyecek bir yaklaşım olur."

Kaynak: DHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir