• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
17 Aralık Operasyonunda 3 Kişi Daha Serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler akşam saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne getirildi. Aralarında işadamı Emrullah Turanlı`nın bulunduğu 3 kişi yapılan sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.

İLK KEZ KONUŞTULAR

Serbest bırakıldıktan sonra gazetecilere konuşan Emrullah Turanlı, "İstinat etmeye çalışılan suçların tamamı asılsız, cahilce hazırlanmış, mantıksız hiçbir şeyden habersiz, tamamen iftira olan bir hadisedir. Amaçları var, amaçlıdır. Bizimle ilgili olan suçların, delillerini dosyaya koyduk. İlgililer uygun görerek serbest bırakıldık. Ancak, zalimlerin zulmü sürelidir. Eğer insanın ömrünün sonuna kadar zulmedebileceklerse yine sürelidir. Bu zulmü yapan, planlayan yapmaya çalışan ve yaptıran er ya da geç bunun hesabını vereceklerdir" dedi.

Kendisine yönelik suçlamaya ilişkin bilgileri verirken gözyaşlarına boğulan Turanlı, "Bana istinat edilen suç, iki işimle ilgili, kendim ve elemanlarımla yaptığım görüşmelerin takibidir. İmarlı arazilerimin ruhsat almak için takip ettiğimiz işlere `onu tanır mısın?` `bunu tanır mısın?` `şunla neden konuştun`, bununla neden konuştun` gibi sorular yöneltildi" diyerek sözlerini tamamladı.

Turanlı`nın yanı sıra serbest bırakılan Oğuzhan Usta ile Okay Dikmen de daha sonra hastaneden ayrıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir