• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Ticari Alacak Sigortası tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile sigorta kuruluşu Euler Hermes işbirliğiyle BTSO'da düzenlenen toplantıda ticari alacak sigortasının işleyişi, avantajları, 2013 yılındaki ekonomik durum ve 2014 beklentileri ele alındı.

 

Türkiye için önemi giderek artan yurtdışı pazarlarına dair bilgilerin de paylaşıldığı toplantının açılış konuşmasını BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener gerçekleştirdi. Sigortanın dünyadaki en yaygın riskle mücadele yöntemi haline geldiğini belirten Şener, "Yeni sayılabilecek bir sigorta çeşidi olan ticari alacak sigortası işinizi ticari borçların ödenmemesi riskine karşı koruyan, faturalarınızın ödenmesini temin eden, ticari faaliyetlerinizin getirdiği kurumsal riskleri güvenilir bir şekilde yönetmenizi sağlayan bir sigorta çeşididir. Ticari alacak sigortasının amacı, faaliyetlerinizi büyük kayıplardan korumak ve karlı bir şekilde büyümenize yardımcı olmaktır. Burada temel olan, sektör ve ekonomik eğilimler hakkında güncel verilere sahip olarak bilgiye dayalı kararlar almak ve olası kayıpların önüne geçmektir." diye konuştu.

 

Ödenmeyen faturaların bir şirketin varlıklarının yaklaşık yüzde 35'ini oluşturduğunun altını çizen Şener, "Faturaların tahsil edilememesi büyük zararlara neden olmakta. İş yaptığınız firmaların ya da kişilerin ödeme gücüne dair yetersiz bilgi sahibi olmak, ödenmeyen faturaların temel nedeni. Ticari alacak sigortasının ayrıca işinizi daha güvenli büyütmek, detaylı müşteri bilgisine sahip olmak, sabit risk yönetimi, daha iyi borçlanma ve daha çeşitli finansman seçenekleri gibi avantajları da mevcut." dedi.

 

Sigorta firması Genel Müdürü Özlem Özüner de, ticari alacak sigortası, alacak tahsilatı, kefalet sigortası ve ticari alacak sigortasının avantajları hakkında katılımcılara detaylı bir sunum gerçekleştirdi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir