• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Basın Mensupları İçin Yeni Bir Çatı: İSMEDDER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Medya çalışanlarının hakkını koruyacak ve basın özgürlüğünü savunacak yeni bir medya derneği kuruldu. Bütün gazetecilerin sığınacakları bir liman olma özelliği taşıyacak olan İstanbul Medya Mensupları Derneği İstanbul`da kuruldu.
 
"İSMEDDER, bütün gazetecilerin sığınabilecekleri bir liman olacak"
Kurdukları dernekle ilgili açıklamalarda bulunan İSMEDDER Genel Başkanı Abdullah Aslan, "Derneğimizi 16 Aralık 2013 tarihinde kurduk. Gazetecilik mesleğini icra etme önündeki engellerle mücadele etmek, medya mensuplarının haklarını savunmak, karşılaştıkları sorunları gidermek amacıyla kurduğumuz İSMEDDER, bütün gazetecilerin sığınabilecekleri bir liman olacak" diye konuştu.
 
Medya alanında çalışanlara yönelik çeşitli seminerler vereceklerini belirten Aslan, "İlkeli ve doğru habercilik için yapmayı planladığımız programlarımızda gazete, televizyon, radyo, internet haberciliği, gazete ve web tasarımcılarına yönelik eğitim seminerleri olacak. Ayrıca üye ve gönüllülerimizle birlikte gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumayı hedef edindik." dedi.
 
Bu meslekte maddiyat kadar maneviyat da önemli
"Herkesin bilgi edinme, haber alma, gerçekleri öğrenme, düşüncelerini açıklama, eleştiri veya yorum hakkı vardır" diyen Aslan, "İSMEDDER`i halkımızın bu hakkını ve basın özgürlüğünü savunma, gazetecileri ilerlertmek ve korumak amacıyla kurduk. Bu meslekte maddiyat kadar maneviyatın da önemli olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple gazetecilerin maddi haklarını savunurken aynı zamanda manevi yönleriyle de gelişmeleri için hizmet vereceğiz." diye ifade etti.
 
Dernek olarak çeşitli ziyaretler gerçekleştireceklerini ifade eden Aslan, "Dernek açılışıyla startını verdiğimiz bu çalışmalarımızın ilk adımı özellikle İstanbul`da bulunan medya mensuplarını ziyaret etmek olacak. İleriki günlerde basın kuruluşlarını ziyaret ederek dernek ve amaçlarımız ile ilgili bilgi vereceğiz inşallah." dedi. (İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir