• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
İHD, cezaevinde yaşananları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, 19 Aralık 2000 yılında cezaevlerinde yaşanan olayların yıldönümü nedeniyle Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde saat 14.30'da bir açıklama yaptı.

 

Yapılan basın açıklamasını İHD yöneticisi İlyas Ekinci, okudu. Ekinci, Türkiye'nin hapishaneler konusunda karanlık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Hapishaneler bugün daha mı iyidir? Hayır. Cezaevlerinde neredeyse dünü aratacak inanılmaz insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır. Yarın daha iyi olabilir umudumuz ise bugünkü uygulamalar nedeniyle hızla tükenmektedir." dedi.

 

16-17 Kasım 2002 tarihinde gerçekleştirdiği Genel Kurulu'nda 19 Aralık gününü "Cezaevinde insan hakları için mücadele ve dayanışma günü" olarak ilan ettiklerini ifade eden Ekinci, "Amacımız, tutuklu ve hükümlülerle dayanışmak, onların cezaevinde de insan onuruna uygun koşullarda yaşaması için mücadele etmektir. Mahpusların ulusal-üstü insan hakları belgelerinde yer alan haklarına gösterilen saygısızlığa dikkat çekmek ve saygının gösterilmesini sağlamaktır. Yalnız Türkiye'de değil, tüm dünyada cezaevlerindeki koşullara dikkat çekmek ve insan onuruna saygı gösterilmesini istemektir." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir