• DOLAR 32.507
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2484.587
  • ...
SON DAKİKA
RİDA Derneği Suriye'ye 2 TIR yardım malzemesi gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- RİDA Uluslararası Yardım Derneği tarafından hazırlanan insani yardım malzemeleri dualar eşliğinde, Suriye'deki iç savaştan mağdur olan insanlara gönderildi.

Kış mevsiminde, açlık, soğuk ve iç savaşla mücadele ederek, hayatta kalmaya çalışan Suriye halkına, hayırsever Konya halkının yardımları sürüyor.

Daha önce ilaç, un, gıda, giyecek, soba gibi ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı TIR'ları değişik zamanlarda 4 konvoy şeklinde Suriye'ye gönderen RİDA-DER yeni yardım konvoyunu dualarla bugün yola çıkardı. Yüklenen TIR'larda gıda malzemeleri, su, acil ilaçlar ve tıbbi malzemeler, giysi, ayakkabı, ısıtma araçları, battaniye ve yatak gibi yardım malzemeleri bulunuyor.

Ayrıca yaklaşık 30 ton undan oluşan bir TIR dolusu yardım malzemesinin daha Suriye halkına gönderileceği ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak dernek merkezinde bir basın açıklaması yapan RİDA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, "Başta Suriye olmak üzere, bölgemizde bulunan ve dünya üzerindeki Müslüman topraklarında masum insanların kanının döküldüğü, geriye dönük telafisi olmayan kayıpların yaşandığı aşikardır." dedi.

Suriye'de bu zamana kadar yüz bini aşkın insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Şahin şu bilgileri paylaştı: "10 milyon insan aç kalmış, 6.5 milyon insan mülteci konumuna düşmüş ve vatanlarını terk etmek zorunda bırakılmış ayrıca bunun neticesinde 350bin çocuk yetim ve kimsesiz kalmıştır."

"Bizler de Türkiye halkları olarak uyanık olmak zorundayız." diyen Şahin, "Türkiye üzerine oynanan oyunlara, çıkarılmak istenen fitneye karşı ancak eğitimli bir nesil ile karşı durabiliriz. Bu durumda öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Biz sivil toplum kuruluşlarının sürekli olarak çalışmalarında Eğitim kurumları ile bir dirsek temasında bulunması lazımdır. Bu kapsamda düzenlediğimiz Suriye'ye yardım kampanyasına destek veren okullarımızı ve tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bizler, RİDA olarak bugüne kadar hep mazlumların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz."dedi.

Yardımların devam edeceğini söyleyen Şahin, "Yapılan yardımlara destek sağlamak isteyen bütün kardeşlerimizi derneğimize bekliyoruz." dedi. Yapılan açıklamanın ardından RİDA'nın Suriye Yardım Konvoyu Mehmet Kılıç hocanın yaptığı dua ile yola çıktı. (İlyas Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir