• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Öğrenciler rektörlük binasını işgal etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Üniversitesi öğrencisi Bahar Salim'in 3 gün önce ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının, bitmeyen yol çalışmaları yüzünden olduğunu iddia eden öğrenciler, Çiftlikköy Kampüsü'ndeki rektörlük binasını işgal etti.

 

Edinilen bilgilere göre, yaşanan trafik kazasının, bitmeyen yol çalışmaları yüzünden olduğunu iddia eden öğrenciler, tepkileri ortaya koymak ve bozuk olduğu iddia edilen yolun yapılması için kampus içerisinde eylem yaptı. Üniversitenin özel güvenlik görevlilerine rağmen, rektörlük binasının kapısını kırıp içeri giren öğrenciler, koridorları ve üst katları işgal edip Rektör Suha Aydın ile görüşmek istedi.

 

Yaşanan olaylar üzerine, Çevik kuvvet polisi, zırhlı araç ile üniversiteye girip senato binası önünde tedbir aldı.

 

Öğrenciler talepleri yerine getirilene kadar rektörlük binasını terk etmeyeceklerini söyledi. Öğrenciler ile görüşen Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir, taleplerin anlaşıldığını, soruna en kısa zamanda çözüm bulacaklarını ve hakkında soruşturma açılan öğrencilerden soruşturmaların geri çekileceği belirtti.

 

Taleplerden oluşan bir metnin imzalanmasından sonra kabul edilen talepler öğrencilere okundu. Talepleri kabul edilen öğrenciler eyleme son vererek rektörlük binasından çıktı. Öğrencilerin rektörlük binasını işgal ettikleri sırada, kırılan camlar, yerlere saçılan ufak taşlar temizlendi.

 

Talepleri kabul edilen öğrenciler, rektörlük binasına, "Rektör İstifa, İşgal Sürüyor, Mersin Üniversitesi" adlı bir pankart astı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir