• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
DEDAŞ'tan kaçak kullananlara baskın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. bölgesindeki 5 ilde, kayıt dışı elektrik kullananların belirlenebilmesi için bin 237 personelin katıldığı geniş çaplı bir uygulama gerçekleştirildi. Yapılan baskınlar neticesinde 748 kişiye ceza kesilerek haklarında yasal işlem yapıldı.

Kayıt dışı elektrik kullananların 31Aralık tarihine kadar sürecek sayaç değiştirme kampanyasına başvurduklarında herhangi bir işlemle karşılaşmayacaklarını belirten DEDAŞ yetkilileri, halkı başvurmaları hususunda uyardı.

DEDAŞ' ın, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçebilmek için baskınları arttıracağı ifade edildi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Karagüzel, Dicle Elektrik Perakende Satış Genel Müdürü Akif Köse, İl Müdürü Asım Güzel ve Müşteriler Müdürü Murat Çelik'in de yer aldığı baskında, bölge genelinde bin 237 personelin katıldığı ifade edildi.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak'ta gerçekleştirilen baskınlarda yüzlerce işyeri ve konutta kontrol yapıldığı, yapılan kontrollerde ise bölge genelinde 93 işyeri ile 691 konutta kayıt dışı elektrik kullanıldığı tespit edildiği ve bunlar hakkında gerekli işlemlerin yapıldığı belirtildi.

Diyarbakır'da yapılan baskınlarda ise 200 personelin görev aldığı, bu uygulamalar kapsamında 46 işyeri ile 186 konutta kayıt dışı elektrik kullanıldığı ve kullanıcılar hakkında tutanak tutulduğu ifade edildi.

Dicle Elektrik Dağıtım ile Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürleri Karagüzel ve Köse ise, kayıt dışı kullanımın engellenebilmesi hususunda halktan kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

Elektriği kaçak olarak kullanan abonelere baskın üzerine baskın düzenleyen DEDAŞ'ın elektrik kesintilerine bir çözüm getirememesi halkın büyük tepkisine neden oluyor.

(M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir