• DOLAR 32.446
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2480.546
  • ...
Afrika İçin Ahlat`ta 11 Bin TL Para Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müftü Demirel, Diyanet İşleri Başkanlığı`nca alınan karar doğrultusunda, Türkiye genelinde ibadete açık olan camilerde geçen cuma namazı sonrasında Afrika için başlatılan yardım kampanyasına, Ahlat`ta da yoğun ilginin gösterildiğini söyledi.

Demirel, yardım kampanyası kapsamında toplanan paranın, Afrika`da insanlık dramı yaşayan Müslüman, gayrimüslim ayırımı yapılmaksızın tüm ihtiyaç sahiplerine gönderileceğini söyledi.

Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika`da, 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Demirel, şöyle konuştu:

"Her 3 Afrikalı`dan birinin yetersiz beslendiği ve salgın hastalıkların baş gösterdiği Doğu Afrika ülkeleri, son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşıyor. Özellikle Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi`de etkisini gösteren bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere, binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği hepimizce bilinmekte. Açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Afrika`daki kardeşlerimize bir lokma ekmek, bir yudum su ikram ederek bir nebze de olsa sıkıntılarını gidermek, acılarını hafifletmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı`nca alınan karar doğrultusunda, Türkiye genelinde ibadete açık olan camilerde ve yurt dışındaki camilerde Afrika`ya yardım kampanyası düzenlendi. Bu vesileyle Ahlat Müftülüğü olarak geçen hafta cuma namazında başlattığımız kampanya sonucu, 11 bin TL para toplandı. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm Ahlatlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. "

Müftü Demirel, açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Afrika`daki kardeşlerimize yardım eli uzatmak için Diyanet İşleri Başkanlığı`nca SMS yoluyla yardım kampanyası başlatıldığını 1 SMS bedelinin 5 TL olduğunu, SMS ile bağış yapmak isteyen vatandaşların AFRİKA yazıp 5601`e SMS gönderebileceklerini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir