• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
Bingöl'de bulunan yaralı kartal tedavi ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl'ün Gözeler köyü kırsalında köylüler tarafından donmak üzere iken bulunan kartal, Bingöl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kartalın kendilerine köylüler tarafından teslim edildiğini söyleyen Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Özce, veteriner hekim tarafından yapılan muayenede kartalın kanatlarında kırık tespit edildiğini belirtti.

 

Kartalın 2 yaşında olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Özce, "Bu hayvanı Gözeler köyünden 2 vatandaş arazide bulup bize getirdiler. Biz de Bingöl il tarım müdürlülüğü veteriner hekim bünyesinde hayvanın sıkıntıları neyse onlara baktık. Gereken yapıldı. Bir iki gün şube müdürlüğümüzde bakımı yapıldıktan sonra eğer ki doğaya salınabilecekse, uçacak duruma gelirse salacağız. Yoksa bölge müdürlüğümüze Erzurum'a hayvan araştırma merkezine göndereceğiz." dedi.

 

Beslenmesini ciğerle yapıyoruz diyen Özce, "2-3 gündür ikişer paket ciğer vererek besliyoruz canavar gibi yiyor. Kanadında sanırım bir problem var, üst tarafta kırık gibi bir şey ama onun gereken müdahalesi yapıldı. Veteriner hekim tarafından. Uçacaksa dediğim gibi birkaç güne doğaya salacağız, uçacak durumda olmasa Erzurum Bölge Müdürlüğüne gönderip, hayvan araştırma merkezine gerekli tedavisi yapılacak." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat/Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir