• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
`28 Şubat`ta mağdur olanlar halen haklarını alamadılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa 28 Şubat Platformu üye ve gönüllüsü 45 kişi, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen 28 Şubat davasını izlemek için yola çıktı.
 
Yola çıkmadan önce Bursa Haşim İşcan Caddesi Ördekli Kültür Merkezi önünde bir araya gelen Bursa 28 Şubat Platformu üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 28 Şubat davasında mağdur olanların halen tam olarak haklarına kavuşamadığına dikkat çekildi.
 
Platform adına konuşan Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Bursa Şube Başkanı Arif Çelenk, Batı Çalışma Grubu komutanlarının 28 Şubat davası kapsamında Ankara`da yargılamalarının devam ettiğini belirtti.
 
Çelenk, "Orhan Taşanlar gibi sivil aktörlerin, istihbaratçıların, emniyetçilerin o günkü öğretmen ve öğrencilerimizi okullara sokmayan kişilerin, o gün kılık kıyafetinden dolayı camiye dahi gidemeyen sakallılarımızın, o günkü Kur`an kurslarını kapatanların, YAŞ, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı mağdurlarının haklarının alınmasıyla ilgili icraatlarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bugünkü zulme ortak olanların hem bu dünyada yargılanması hem de öbür dünyada gerekli cezaya çarptırılması için bir taraftan hukuki sürecimizi başlatırken, bir taraftan da dua ve beddua gibi şeylerle kamuoyunun önünde sergileyeceğiz."şeklinde konuştu.
 
Bu süreçte mağdur edilenlerin haklarını hala alamadığının altını çizen Çelenk, "YAŞ mağdurlarının bir kısmı kısmen haklarını aldılar. Ama kararname mağdurları olarak zorla meslekten ihraç edilen o günkü subay, astsubaylar hala haklarını almak için bir gayret içindeler." şeklinde konuştu.
 
Çok sayıda başörtüsü mağduru öğretmen ve öğrencinin haklarını hala alamadığına dikkat çeken Çelenk, "Onların da hakları için çalışıyoruz. O günkü zulmün ve sıkıntının geri alınması mümkün değil ama hukuki olarak anayasal haklarının alınması için bir gayret içindeyiz." ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamanın ardından platformun üye ve gönüllüleri, tahsis edilen otobüsle Ankara`ya doğru yola çıktı. (Zeki Aras - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir