• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
 Tatvan İnsan-Der`in Ramazan Yardım Faaliyetleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazanayı yardım faaliyetleri hakkında açıklama yapan Tatvan İnsan-Der Başkanı Muzaffer Taşcan, ramazan ayıyla birlikte çalışmalarına hız kazandıran, İHH İnsani Yardım Vakfı`nın, ülkede ve dünyada ramazan coşkusunu yaşamak ve yaşatmak için yollara düştüğünü söyledi. İHH, bağışçılarının desteğiyle yurt içinde ve yurt dışında yapacağı ramazan yardımlarının organizasyonunu tamamladığını belirten Taşcan, şöyle konuştu: ``Türkiye`de 70 şehir ve dünyada 70 ülke ve bölgede aktif olarak çalışan IHH, bu ramazanda da zor durumda olan kardeşlerimize yardım ulaştırmayı planlamıştır. Vakfımız bu yıl da yardımseverlerin zekat ve bağışlarını savaş, afet ve yoksulluk içinde yaşayan insanlara ulaştıracak. İHH İnsani Yardım Vakfı yaklaşık 19 yıldır, ramazan da zorluk içinde hayata tutunmaya çalışan insanlara umut olmaya devam ediyor.

İHH, ramazan ayında hem yurt içinde hem de yurt dışında kumanya dağıtımları yapacak. Temel ihtiyaç malzemelerinden oluşacak kumanyalarımızla fakirlerin sofralarını süsleyecek, bağışçılarımız bir kumanya bedeli olan 60 TL karşılığında dilediğiniz sayıda ailenin ihtiyacını karşılayabilecektir.`` İHH`nın, ramazan ayında yetimleri ve ailelerini unutmayacağını bildiren Taşcan, bu çerçevede yetim iftarlarının planlandığını belirtti.

Taşcan, ``Bunun yanı sıra yetim aile bireylerine maddi destekte bulunacağız. Yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımı yapacak olan vakıf, ihtiyaç duyulan yerlerde yetimlere nakdi yardımda bulunacak. Sponsor Aile Projesiyle en az bir yıl boyunca bir yetimi destekleyebilecek olan yardımseverler, ramazan ayında da dilediği sayıda yetime bayramlık giyim hediye edebilecek`` dedi. İHH`nın, ramazanda, Türkiyeli yardımseverlerin zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ulaştırdığını anlatan Taşcan, yardımseverlerin İHH aracılığıyla, insani yardıma muhtaç durumda olanlara bağışlarını ulaştırabileceğini ifade etti. Kurum ve işletmelerin ``gıda bankacılığı`` kapsamında bağış yapabileceğini ve yaptıkları bu yardımı gider olarak vergiden düşebildiğini açıklayan Taşcan, şunları ifade etti: ``Kurum ve işletmelerin gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddesi yardımları gıda bankacılığı kapsamında değerlendiriliyor. Sadece kampanyamıza yapacağınız yardımların İHH tarafından faturalandırılması bu kampanyaya katılmanız için yeterli olacak. Hayırseverlerin, aynı zamanda vergi muafiyeti bulunan kurumumuza yapacakları bağışları vergiden düşebilmekte.

Tatvan İnsan-Der ile İHH`nın, gezici aşevinde 10 Ağustos 2011 tarihinde yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği vereceğini ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 250 adet kumanya paketini fakirlere dağıtacağını açıklayan Taşcan, İHH`nın ``yetim sponsorluk`` çalışması çerçevesinde, ilçede 100 yetim çocuğa aylık 70 TL nakdi yardım verdiğini bildirdi. İHH`nın, 13 Ağustos 2011 tarihinde 170 yetim çocuğa giyim, gıda ve kırtasiye yardımında bulunacağını belirten Taşcan, aynı tarihte Tatvan İnsan-Der`in yetimlere iftar yemeği vereceğini açıkladı.

-AFRİKA`YA YAPILACAK YARDIM`` Afrika`da binlerce insanın kuraklık nedeniyle ölümle yüz yüze geldiğini açıklayan Taşcan, şunları kaydetti: ``Kuzey Afrika ülkeleri de dahil olmak üzere birçok Afrikalı ülkesi iç savaş nedeniyle yaşam zorluğu çekmekte. Ortadoğu`daki mülteci kamplarında hala dram yaşanırken, aynı zamanda Suriye halkı da yardım beklemektedir.

Dünyanın en yoksul ülkesi Somali başta olmak üzere Afrika`da milyonlarca insan açlık kriziyle karşı karşıyadır. On binlerce Somalili, kuraklığın getirdiği açlık ve susuzluktan kaçmak için yürüyerek Kenya ve Etiyopya`daki mülteci kamplarına ulaşmaya çalışmakta ve dram devam etmektedir. Afrika Boynuzu`nda yardımlarını sürdüren vakfımız, bölgedeki durumun daha da kötüye gitmesi nedeniyle içinde 40 tonluk acil yardım malzemesi bulunan kargo uçağı hazırlanmaktadır.`` Bu çerçevede bağış, fitre ve zekatların, Tatvan İnsan-Der üzerinden veya doğrudan İHH aracılığıyla yapılabileceğini açıklayan Taşcan, bu çalışmalarla yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik duygusunun geliştiğini söyledi.


Taşcan, ``Yardımlarınız için; cep telefonuyla SOMALİ TATVAN veya AFRIKA TATVAN yazıp 3072`ye göndererek 5 TL. bağışta bulunabilirsiniz. Hesap numaraları; bağış yaparken, bağışınızın açıklama bölümüne bağış amacını (Genel, Zekat, Fıtre, Somali, Suriye,Türkiyevs.) ve varsacep telefonunumaranızı yazdırınız. Örneğin: SOMALİ TATVAN 05********* MU***** TA**** veya ZEKAT TATVAN 05********* MU***** TA****) Türkiye`nin her yerinden 160 54 51 numaralı posta çeki hesabına havale yaptırabilirsiniz. Tümbankaşubelerinden kurumsal tahsilatla, havale masrafı olmadan bağış yapabilirsiniz. Vakfımızın vergi muafiyeti bulunmaktadır. T.C. Ziraat Bankası (TL hesabı) Hesap No: 488–2124994-5007 - IBAN: TR660001000488021249945007, Vakıf Bank (TL hesabı) Hesap No: 099-00158007266577589 – IBAN: TR290001500158007266577589`dur.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir