• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
`Batman Belediyesi Kaldırımlarımızı Neden Yapmıyor?`- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi, kentin en işlek ve eski caddeleri olan 16. ve 8. caddelerindeki köstebek yuvasını andıran kaldırımları iyileştirmek yerine, şehrin bazı caddelerindeki yeni kaldırımları birbiriyle uyuşmadığı bahanesiyle sökerek, sözde yenisini taktı. Duruma tepki gösteren 16. ve 8. cadde esnafı, belediyenin köstebek yuvası haline gelen kaldırımların yapmadığını belirterek, gerçek hizmetin bir an önce yapılmasını beklediklerini ifade ettiler.

Belediyenin sadece şehrin gözde olan yerlerindeki cadde ve kaldırımları yaptığını söyleyen çarşı esnafından Ömer Çelik, "Belediye, Diyarbakır Caddesi`ndeki cadde ve kaldırımları en güzel şekilde yapmaya çalışıyor. Batman`ın en eski cadde ve kaldırımlarında hiç bir yenileme çalışması yapmıyor. Kaldığımız yer, çok eski ve herkes tarafından bilinen ve akın eden yerlerinden bir tanesidir. Ama belediye, buralarda herhangi bir çalışma yapmıyor. Burasının Diyarbakır Caddesi`nden ne farkı var? Bir diğer Gülistan Caddesi, Sanat Sokağı en güzel şekilde yapılmış, burası neden yapılmıyor? Belediyeden isteğimiz, heryere eşit mesafede hizmet yapmasıdır. Sadece bir yeri yapmalarını ve diğer yerleri yapmamalarını kınıyor ve bir an önce yapmalarını istiyoruz." dedi.

Kentin 16. Caddesinde yaklaşık 40 yıldır esnaf olduğunu ifade eden Ali Özdemir, esnaf olduğundan beri belediyenin cadde de hiçbir çalışma yapmadığını vurgulayarak, "Her dönemde belediyenin bir çıkarı buralara girmiştir. Buralarda hizmet değil çıkar sağlanmaktadır. Kesinlikle belediye, buralara hiç bir hizmet getirmemiştir. Belediyeden isteğimiz, buralara bir el atmasını ve hizmet yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

8. Cadde esnafından Ahmet Zariç, esnaflar olarak kaldırımların köstebek yuvası halinde olmasından çok rahatsızlık duyduklarını dile getirerek şunları kaydetti: "Biz esnaf olarak kaldırımların böyle bozuk olmasını kabul edemiyoruz. Bazı diğer caddelere baktığımızda oralarda yenileme çalışmaları yapılıyor ama belediye, buradaki esnaflara üvey evlat muamelesi yapıyor. Uzun yıllardan beri bu kaldırımlarımızın hemen hemen hepsi kırık bir şekildedir. Belediyeden bu kaldırımları yenilemesini istiyoruz."

(M.Fatih Akgül-İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir