• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
"Eğitimde Başarı ve Motivasyon"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOKAT- "Düzceli Mehmet", "Kendini Arayan Adam", "Ateşte Yeşerdim" ve daha birçok romanın yazarı Doç. Dr. Halit Ertuğrul Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampusu Konferans Salonu'nda okurları ve üniversite öğrencileriyle buluştu. Yazar Ertuğrul "Eğitimde Başarı ve Motivasyon" konu başlığı altında öğrencilere başarının sırlarını, eğitim ve öğretim hayatı boyunca bu başarıların, nasıl kullanılması gerektiği üzerinde önemli mesajlar verdi.


Yazar konuşmasına, şu ana kadar katılmış olduğu 4000'e yakın konferansta sormuş olduğu 3 soruya, 3 cevap vererek başladı.

Benim niçin başarıya ihtiyacım var? Ben bir insan olarak neden başarılı olmalıyım? Eğer ben başarılı olmazsam, bu zalim hayat içerisinde halim ne olur? Soruları oldu. Akabinde yazarın sormuş olduğu soruları, yine kendisi cevapladı.

Annemizi, babamızı, sevdiklerimizi ve üzerimizde emeği olanları mutlu etmek için başarıya ihtiyacımız var. Ömür boyu ayaklar altında ezilmemek ve insan gibi şereflice var olabilmek için başarıya ihtiyacımız var.

Devamında, İnsanlar sahip oldukları değerli şeylerini kaybetmedikçe, ellerinden çıkmadıkça maalesef farkına varamıyorlar. Onlar elimizden çıkınca ancak fark ediyoruz. Önemli olan elimizde bulunan bunca nimete bakıp, elimizden çıkmadan farkına varıp ve buna göre hareket etmemiz gerektiğini belirtti.

Son olarak, üzerinde iyice düşünmemiz gereken diğer bir konu ise; Başarının önemli oranda arkadaş çevresine bağlı olduğuna dikkat çeken Ertuğrul, Başarılı olan öğrencilerle görüştüklerinde, hepsinin başarıya inanan, bu doğrultuda hareket eden ve özellikle başarılı olmak için üzerine düşeni hakkı ile yerine getirenler olduğunu belirtti.

Konferansın ardından plaket vermek üzere çağrılan, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, Yazar'a katılımlarından dolayı teşekkür edip, Öğrenciler huzurunda kendilerini tebrik ettiler.

Konferans, yazarın kitapları imzalaması ile son buldu. Emrullah Güneş/İLKHA



Bu haberler de ilginizi çekebilir