• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Suriye`de 16 Çocuk Donarak Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RAKKA - Suriye`de elektrik veakaryakıt sıkıntısının artmasıyla yaşam şartları zorlaşırken, soğuk havadan özellikle çocuklar olumsuz etkileniyor.

Çatışmaların yaşandığı bölgelerden kaçarak yerleştikleri daha güvenli yerlerde hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli ailelerin, ağır kış şartlarına bağlı olarak çocuklarını kaybetmesi ülkede yaşanan dramı gözler önüne seriyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak muhaliflerin kontrolündeki Türkiye sınırındaki Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesine sığınan Suriyeli aileler, gıda ihtiyacının yanında elektriklerin sık sık kesilmesi ve akaryakıt sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşıyor. İç çatışmaların uzun sürmesi, hayat şartlarının gittikçe ağırlaştığı Suriye`de yaşanan akaryakıt fiyatını da etkiliyor.

Çocuklar soğuktan donarak ölüyor

Tel Abyad Ehlel Esher Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Dede, Türkiye ve körfez ülkelerinden gelen yardımları zor şartlardaki ailelere dağıttıklarını, özellikle gıda ve ekmek ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Suriye`de elektrik ve akaryakıt sıkıntısının her geçen gün arttığını ifade eden Dede, aldıkları son bilgilere göre Suriye`de 16 çocuğun donarak hayatını kaybettiğini belirtti.

Rejim güçlerinin elektrik tesislerinin büyük bölümünü bombalaması nedeniyle yaşanan sıkıntının daha da arttığını dile getiren Dede, Türkiye`den gönderilen yaklaşık 15 bin sünger ve battaniyeyi ailelere dağıttıklarını sözlerine ekledi. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir