• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
`Verdiğimiz Oylardan Sorumluyuz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`da düzenlenen ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriyya Yapıcıoğlu`nun katıldığı programda Büyükşehir Ve İlçe Belediye Başkan Adaylarının açıklanmasından sonra Hilvan`a Belediye Başkan Adayı Cemal Çınar ilçe teşkilat binası önünde Hilvanlılarla bir araya geldi.
 
Yaklaşık yüz araçlık bir konvoyla karşılanan Çınar ve beraberindekiler, İlçe teşkilat binasının önünde düzenlenen programa katıldı.
 
Başkan adayı Çınar, Kur`an-ı Kerim okunmasının ardından, toplanan halka hitap etti.
 
Allah`ın rızasını kazanmak için gündüzlerini gecelerine katarak çalıştıklarını belirten Çınar, "Etimizi dişimize katarak çalışıyoruz.
 
Kur`an-ı Kerim`de belirtildiğine göre, mahşer gününde Allah, her insanı dünyada tabi olduğu liderinin ismiyle çağıracak. Dünyada kim kime destek vermişse, kim kimin arkasında gitmişse, yarın mahşer gününde Allah onun ismiyle onu çağıracak. Onun için biz burada basit bir Belediye Başkanı, bir Başbakan, bir Milletvekili, bir ümmetin kanaat önderlerini seçmeye çalışırken, dikkat edelim. Çünkü şu anda vereceğiniz bir oy, yarın mahşerde hesabınıza katılır. Niye derseniz, namaz kılanlardan, oruç tutanlardan ve Allah`a iman edenlerden olduğunuz halde inanmayanları desteklerseniz, kesinlikle mahşer gününde Allah sizi onlarla haşr edecektir" dedi.
 
"Neden Hür Dava? "
 
Neden aday olduklarını da açıklayan Çınar, "Niye Hür Dava diyoruz? Çünkü biz hürriyetin, Allaha kul olmakta olduğunu bilen insanlarız. Başka yerde özgürlüğü arayanlara, `Biz Allah`a tabiyiz ve Allah yolundayız` diyoruz. Biz şimdiye kadar medreselerde, camilerde, derneklerde ve vakıflarda Allah`ın dinine hizmet ettik ve halen de ediyoruz. Halkımız bizi insanların derdiyle dertlenen, toplum içindeki anlaşılmazlıkları gidermek için çalışanlar olarak tanıyor. Biz bunun için hamd ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Kendilerine yönelik yapılan iftira kampanyalarına karşı Hz. Yusuf`un (a.s) kanlı gömleğini hatırlatan Çınar, "Bizim de gömleğimizi kanlı gösterdiler, ama yırtık değildi. Birileri sırtımızdan para kazanmak suretiyle medya yoluyla çirkin iftiralar attı." şeklinde konuştu.
 
"HÜDA PAR`ın üç hedefi vardır"
 
Parti hedeflerinden de söz eden Çınar, "Biz Hür Dava Partisi olarak şu üç şeye dikkat edeceğiz: Milletimizi kandırıp asla yalan söylemeyeceğiz. Bize emanet edilen bir şeyi imandan bilip, emanete hıyanet etmeyeceğiz. Asla haram yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz" dedi.
 
Hilvan`ın sorunlarına da değinen Çınar, "Hilvan, Kahta ve Nizip ilçeleriyle beraber ilçe olmuş. Ama bugün Hilvan`ın içinde bulunduğu durum ile Nizip ve Kahta`nın şehir planlaması, su sorunu, cadde yapılanması bir değildir. Kışın çamurdan yazın ise tozdan geçilmiyor. HÜDA PAR olarak hak yolda halka hizmeti ibadet biliyoruz. Gelin HÜDA PAR`da buluşalım" ifadelerini kullandı.
 
Program, konuşmanın ardından, parti binasında halka yapılan ikramla son buldu. (Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir