• DOLAR 32.573
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2432.09
  • ...
Ekmek üretiminde hijyen eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Türk Gıda Kodeksi - Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında ekmeğin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik düzenlenmeye devam eden Hijyen Eğitimi'nin dokuzuncusu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokole istinaden gerçekleştirilen eğitime, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdal Kuzucu ve ekmek üretim ve satışında çalışan personel katıldı.

Hijyen Eğitiminin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Aytuğ Onur, insan sağlığının her zaman bütün konuların üzerinde hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu olduğunun altını çizdi. BTSO olarak her zaman kalite ve hijyene büyük önem verdiklerini de ileten Onur konuşmasına şöyle devam etti: "Bizler mesleklerimizi icra ederken öncelikle işimizi sevip benimsemeliyiz, mesleğimize saygı duymalıyız, gıda güvenliğini tehdit etmemeliyiz ve tüketici sağlığını korumalıyız. Oda olarak insan sağlığını tehdit edecek unsurların en aza indirilmesi adına elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha dile getirmek istiyorum"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdal Kuzucu ise, eğitim konusunun önemine değinerek, il müdürlüğündeki personelin her zaman yardımcı olacağını iletti. Ziraat Mühendisi Hilal Günalp'ın Hijyen Eğitimi sunumunun ardından yapılan sınavlarda başarılı olan çalışanlar Hijyen Eğitimi Belgesi almaya hak kazandı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir