• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
 Beşir Atalay: Yanlışı yapan çok zarar görür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümetin `büyük seçim operasyonu`nu olarak nitelediği bakan oğullu gözaltıları TGRT Haber`de değerlendirdi. Ankara`nın Gündemi`nde Batuhan Yaşar ve Nuri Elibol`un konuğu olan Atalay, bomba açıklamalarda bulundu.

"Biz bir grup cemaat değiliz. Çok zarar görürler" diyen Beşir Atalay çok sert açıklamalarda bulundu. İşte açıklamalarından en flaş bölümler;

"AK PARTİ`NİN AKINI LEKELETMEYİZ"

"Biz; yolsuzlukla, haksızlıkla, hukuksuzlukla daima mücadele ettik. AK Parti`nin akını lekeletmeyiz! Biz parti ismini kirletmeyiz. Ama dışarıdan kurgularla, dizaynlarla AK Parti`yi önleyecek, önüne engeller çıkaracak, şaibeler yükleyecek çalışmalara da müsade etmeyiz".

"CEZASINI ÇEKSİNLER"

"Türkiye`de yolsuzlukların kökünü kazıdık. Temel hareketimiz, doğruluk üzere olma, helal haramı ayırma ve her türlü haksızlığa karşı çıkmaktır. Millet bizi bunun için iktidar yaptı ve destekliyor. Parti içinde ve bunun dışında nerede yolsuzluk ve haksızlık yapan varsa cezasını çeksin. Bizim zerre kadar rezervimiz yok" .

"ETKİSİ FAZLA OLSUN DİYEREK, SORUŞTURMALAR BİRLEŞTİRİLMİŞ"

"3 ayrı operasyon, 3 ayrı soruşturma ortaya çıkarılmış. Biraz fazlaca, birbiriyle irtibat kurulamayacak farklı olaylar bir araya getirilmiş. Herhalde sesi biraz fazla çıksın, etkisi çok olsun diye... İstanbul Fatih Belediyesi mesela, soruşturmaya konu olacak bir olay bile değil. Sonuçta yargı karar verecek. Yanlış yapanlar cezasını çekecek. Biz güçlü bir parti ve güçlü bir iktidarız; haksız suçlamaları da kabul edemeyiz".

"BU, SİYASİ OPERASYON`DUR"

"Siyasi ve sosyal gelişmeleri tek boyutlu değildir. Biz gayet açık ve net bir tavır içindeyiz. Çok mensubumuz var. Bunun içinde yanlış yapanlar varsa, bunun üzerine önce biz gitmişizdir bugüne kadar... Yine böyle olacak. Yanlış yapan bedelini ödeyecek. Ama gelişmeler gösteriyor ki; sadece bir yolsuzlukla mücadele değil, geniş kapsamlı bir büyük siyasi operasyon kimliği taşıyor".

"BAKANIN TV`DEN ÖĞRENMESİ! OLACAK ŞEY DEĞİL BU!"

Atalay, İç İşleri Bakanı Muammer Güler`in kendi emrindekiler tarafından oğlunun tutuklanmasını televizyondan öğrenmesini değerlendirirken de şunları söyledi;
-"Hiçbir ülke ve sistemde olacay şey değil bu... Benzer çalışmalarda belli bir gizlilik vardır; ama aynı idari mekanizmalar içinde böyle bir şey yaşanması kabul edilebilir bir şey değil. Emniyet Genel Müdürlüğü`nde bazı tasarruflar oldu sonra... Onlar da oralarda yapılan bazı yanlışlıklar yüzünden değişikliğe uğradı. Yürütülen süreçte, görevi kötü kullandıkları görülüyor. Bunların soruşturmaları da yapılacaktır.

"HEDEFLERİ BİZ DEĞİLİZ; MİLLET"

Parti ve hükümetimize karşı çok önceden hazırlanmış, zamanlaması ve kurgusu da manidar olan şeyler bunlar... Tabii sadece biz ve parti ile ilgili de değil. Türkiye`nin büyümesi ve gelişmesini istemeyenler, bir ufku karartmayı hedefliyor. İçinde iki ülke ve bazı oluşumlar da var".

"MİLLİ İRADEYİ HİÇE SAYIYORLAR"

"Milli İrade`yi esas kılmak, güçlü kılmak için uğraştık biz... Demokrasi budur! Devlet`in içinde devlete rağmen, millete rağmen falan olmamalı... Milli İrade sandığa gitsin, onlar belirlesin ve onlar devleti yönetsin. Bunun dışına olabilecek her şey hem devlete rakiptir, hem milli iradeyi hiçe saymaktır. Böyle bakınca, kimi zaman askerin, kimi zaman yargının, kimi zaman bürokrat vesayeti oluyor. Şimdi de bu anlamda bir kümelenme dikkat çekiyor" .

"HERKESİ İNSAFA ÇAĞIRIYORUM"

*"Herkes oturup düşünmeli... Biz, çok büyük riskleri göğüsleyerek bugünlere geldik. Türkiye, bugün normalleşti. Türkiye hem hayat standardını hem de demokrasisini çok yükseltti. Zenginleşti. Bütün inançlar ve sivil toplum unsurları, çalışmalarını özgürce yapıyor. Ama bütün bu gelişmeler olurken, bunların kıymetini herkes bilmeli...

"BİZ BİR GRUP, CEMAAT DEĞİLİZ"

Burada değerlendirme yaparken insafsızlık, adaletsizlik, zulüm yapılmaması lazım. Kimsenin buna hakkı yok. Herkes kendini biraz daha hizaya çeksin. Bunun bir de öbür dünyası var. Herkesi insafa, hakka ve hukuka davet ediyorum. Kimseyi hedef göstermesinler. Biz bir grup ve cemaat değiliz; biz sadece bir partiyiz. Hükümetiz biz"

"BİZİM OYUMUZ DÜŞMEZ"

"Bu siyasi operasyon da bizim oylarımızı düşüremez. Geçmişte de çok spekülatif şeyler yaptılar; ama başarısız sonuçlandı. Milletimizin basireti çok güçlü... Bütün bu tartışmalardan bağımsızdır oy oranları... Bizi her kesim destekliyor. Giderek destekçilerimiz artıyor. Her etnik kesim, her inanç kesimleri bizim arkamızda... Toplum bunları daha aklı selimle değerlendiriyor.

"ÇOK ZARAR GÖRÜRLER"

Seçim dönemlerinde bazı kesimler, cemaatler kendilerine göre tavır alıyorlar; ama bunlar hep havada kalıyor. Biz doğru yolda, düzgün çalışır, hak hukuku korumaya devam edersek, adaletten ayrılmazsak, herkese insafla bakarsak daima kazanırız. Bunun için bu yanlışları yapanlar, çok zarar görürler."

"300 YILIN EN İYİ DÖNEMİ BİZİMKİ"

Türkiye`nin 2000`lere dönerse, çok zarar göreceğini dile getiren Atalay, "Son 300 yılın en iyi dönemini yaşıyoruz. 1700`lerden günümüze en iyisi biziz... Bunları duygusalıkla söylemiyorum. Bu konuları çalışan ve 11 yılın içinde olan, 12 Eylül, 28 Şubat görmüş, oralarda da tanıklık yapmış biri olarak söylüyorum. Herkes bunun değerini iyi bilsin" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir