• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...

DİYARBAKIR -Milli Eğitim Bakanlığı 2011-2013 yılı yatırım programı kapsamında, Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi Tanıtım Toplantısı yapıldı.

 

Düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şeyhmus AYAN, İlimizdeki Halk Eğitimi Merkezleri idarecileri, Meslek Liseleri idarecileri, Sosyal toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

Projenin amacı ile ilgili bilgi verilen açıklamada,"Türkiye'nin önemli sorunlarından olan işsizlik ve mesleksizliğin çözüm yolu, yaygın ve kaliteli mesleki eğitimden geçmekle birlikte meslek sahibi olmayan genç işsizlere, dezavantajlı gruplara ve mesleğini değiştirmek isteyenlere ilgi ve istihdam göz önüne alınarak meslek edindirmeyi, var olan becerilerini üst seviyeye çıkararak mesleki yeterlilik kazandırmak ve mesleki teknik eğitim kurumlarındaki yönetici ve öğretmenlerin kalite standartlarını yükseltmeyi amaçlamaktadır." şeklinde belirtildi.

 

Gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaların içinde yer alan engelliler, hükümlüler, göç edenler, dul ve yetimler, şiddet mağduru kadınlar gibi çok çeşitli özel politika gerektiren gruplara, yaşamlarını kolaylaştıracak beceriler kazandırılmasının önem taşıdığı kaydedildi. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)