• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
 Kritik Zirveyi Önemli Kılan İki Neden!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın "kirli operasyon" nitelendirmesinde bulunduğu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın ardında örgütsel bir yapının bulunduğuna ilişkin değerlendirme yaptığı ve aralarında üç bakanın oğlunun da yer aldığı 51 kişinin gözaltına alındığı soruşturmanın ardından oluşan kriz nedeniyle gözler, perşembe günü Çankaya Köşkü`nde yapılacak önemli temaslara çevrildi.

Soruşturma konusunda iki gündür sessiz kalan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün, gelişmeler karşısında takınacağı tavır merak konusu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, krizin ardından Çankaya Köşkü`ne çıkarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile kritik bir görüşme yapacak.

Devlet geleneğinde, perşembe günleri "devlet günü" olarak kabul ediliyor. Cumhurbaşkanı Gül, genellikle perşembe günleri, daha önceden oluşturulmuş bu gelenek çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ayrı ayrı görüşme yapıyor. Bu görüşmelerde, güvenlik ağırlıklı stratejik seviyedeki sorunlar ve konular ele alınıyor. Yolsuzluk operasyonu ve bunun siyasi yansımaları, bugün yapılacak devlet günü görüşmelerine ayrı bir anlam kazandırdı.

GÖRÜŞMEYİ ÖNEMLİ KILAN İKİ AYRINTI

Başbakan Erdoğan ile Gül`ün yapacağı görüşmede, kabine revizyonu konusu üzerinde durulacağı yorumları da, Ankara kulislerinde yapılıyor. Bu görüşme, hem soruşturmla krizi hem de kabine revizyonu çerçevesinde kritik bir önem kazandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir