• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...

AĞRI- İl merkezi ve ilçelerinde oluşan öğretmen boşluğundan dolayı ücretli olarak görev yapan fakülte ve yüksekokul mezunu öğretmenlerin iş günü takvimi içerisinde oluşan tatillerden maddi olarak olumsuz etkileniyorlar.

 

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek derslerine ilişkin kararının 9. Maddesine göre ücretli öğretmen görevlendirmesi kapsamında çalıştırılan fakülte ve yüksekokul mezunu ücretli öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği okullarda aylık ortalama 950 ile bin TL karşılığında görev yapıyorlar.Dönem içerisinde ücretli öğretmenlerin maaşları resmi tatil günlerinde günlük ek ders kesintisine uğrarken kışın günlerinde verilen kar tatili ek ders kesintisi de bunlara ekleniyor. Net bir gelirlerinin olmayıp sadece derse girdikleri saat başına ücret aldıklarını belirten ücretli öğretmenler bu tür bayram ve tatillerde maaşlarının kesilmesinden muzdaripler.

 

Görüş aldığımız ücretli öğretmenler, "Bir kadrolu veya sözleşmeli öğretmenin yerine getirdiği tüm görev ve sorumlulukları bizler de yerine getiriyoruz. Görev yaptığımız okullarda okul idarelerinin bize üvey evlat muamelesi yapması yetmiyormuş gibi Milli Eğitimde, belirli gün ve haftalarda yapılan tatillerin faturasını adeta bize keserek maaşımızdan kesiyorlar. Ayrıca 15 günlük yarıyıl tatilinde de sigorta kesintisi yapılıyor. Artık yetkililer bu tür uygulamalara adil bir düzenleme getirsinler. Üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz" ifadelerini kullandılar. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)