• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
İtalya`dan Müslüman Göçmenlere Vahşice Muamele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl binlerce göçmenin ulaştığı Lampedusa Adası`ndaki karşılama merkezinde kalan bir göçmenin gizlice çektiği ve RAI 2 kanalında yayınlanan görüntüler, büyük yankı uyandırdı. Görüntülerde, `uyuz` oldukları gerekçesiyle dezenfekte edilmek istenen göçmenler, hortumla yıkanmaları için soyuluyor.

Aralık ayı soğuğunda uzun süre çıplak bırakılan arkadaşlarına ilişkin insanlık dışı görüntüleri çeken kişi ise, 2 aydır bu merkezde kaldığını ve bu işlemin 3-4 günde bir kadınlı erkekli karışık olarak yapıldığını anlattı.

"UYGAR BİR ÜLKEYE YAKIŞMIYOR"

Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini, "Göçmenlere karşı bu muamele, uygar bir ülkeye yakışmıyor. Bu görüntülere kayıtsız kalamayız" dedi. Başbakan Enrico Letta, nahoş olayla ilgili soruşturma açılacağını ve sorumlular hakkında cezai yaptırım uygulanacağını açıklarken, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Angelino Alfano da, kimin hatası varsa bunun bedelini ödeyeceğini söyledi.

İtalya kabinesindeki ilk siyahi olma özelliğini gösteren Entegrasyon Bakanı Cecile Kyenge ise, demokratik bir devlette yaşanan bu olayın kabul edilemez olduğunu dile getirerek, "Karşısındakine bir birey gibi muamele etmemek, insanlık dışı bir olaydır" dedi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ise İtalya`yı, o merkezdeki şartların iyileştirmesi konusunda uyardı. Sınır Tanımayan Doktorlar ve Save The Children gibi sivil toplum kuruluşları bu olayı kınadı.

Söz konusu göçmen karşılama merkezinin 250 yatak kapasiteli olduğu ve buna rağmen halihazırda çoğunluğunu Eritre ve Suriyeliler`in oluşturduğu 500 kişinin kaldığı belirtildi.

Geçtiğimiz Ekim ayında, Tunus`tan İtalya`ya göçmen taşıyan tekne Lampedusa adası yakınlarında batmış, yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. (DHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir