• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdumuz yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Yurdun kuzey kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Marmara`nın kuzey ve doğusu (İstanbul başta olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ile Balıkesir`in kuzey kesimleri), Batı Karadeniz ile Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı: Marmara ve Batı Karadeniz`de 6 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar: Yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz`de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat)olarak esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yağışların; Marmara`nın kuzey ve doğusu (İstanbul başta olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ile Balıkesir`in kuzey kesimleri), öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı Karadeniz ile akşam ve gece saatlerinde Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ani taşkın, yıldırım, lokal dolu yağışı v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Bölgelere Göre Hava
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Isparta, Adana ve Osmaniye çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla kuzey ve batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ile Konya ve Kırşehir`in kuzey kesimleri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz bölümü kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Erzurum çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bazı İllerde Beklenen Hava
Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (36)
İstanbul: sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (24)
İzmir: Parçalı bulutlu (28)
Adana: Parçalı bulutlu (34)
Osmaniye: Parçalı bulutlu (33)
Mersin: Parçalı bulutlu (33)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (39)
Batman: Az bulutlu ve açık (40)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (40)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (38)
Mardin: Az bulutlu (37)
Hakkari: Çok bulutlu (30)
Van: Az bulutlu (29)
Bingöl: Az bulutlu (35)
Ayhan Kaya - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir