• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Konya'da Aile Hekimlerine yeni doğan kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kamile Marakoğlu, bütün bebeklerin yaşama hakkının sağlanması gerektiğini belirterek, "Ülkemizde 2012 yılında canlı doğan bebek sayısı yaklaşık bir milyon 280 bin. Tüm dünyada bebek ölüm hızı binde 44, Avrupa'da binde 11, ülkemizde binde 7,7'dir. Üst gelir grubu ülkelerde ise ölüm hızı binde 5,0'dir." dedi.

 

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu ve Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Örs de aile hekimlerine yönelik bilgilendirici sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Konya'da 590 Aile Hekimi görev yapıyor
Konya'da yaklaşık 590 aile hekiminin görev yaptığını ve her aile hekiminin ayda ortalama 5 yeni doğanı olduğunu belirten Doç. Dr. Marakoğlu şöyle konuştu: "Konya ilimizde 22 hafta ve üzeri bebek ölüm hızı binde 10,5 olup, vereceğimiz etkili bir yeni doğan hizmeti ile bebek ölüm hızımızı gelişmiş ülkeler düzeyine hep birlikte indirip, bütün doğan bebeklerimizin yaşama hakkını sağlamamız gerekmektedir."

 

İlk 6 ay sadece anne sütü
Açılış konuşmasının ardından Bebek Besinleri Sanayicileri Derneği (BEBESAD) Başkanı Yusuf Tokdemir konferans verdi. Tokdemir, Türkiye'nin alanında tek sivil toplum kuruluşu oldukların bu tür sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmenin kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Yeni doğan sağlığı toplum sağlığının temeli için son derece önemlidir. BEBESAD olarak, her zaman ilk 6 ay bebeğin sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiğini savunuyoruz. Anne sütünün olmadığı ve yeterli gelmediği durumlarda biz bebek besinleri sanayicileri olarak, bebek ve küçük çocuk beslenmesine bebek formülleri ve ek gıdalarla katkıda bulunuyoruz." dedi.

 

Kurs sonrası Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkenderci, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, İl Halk Sağlığı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Lütfü Saltuk Demir, Konya'daki Yeni Doğan ve Aile Hekimliği öğretim üyeleri, asistanlar ve Konya Aile Hekimleri Derneği (KONAHDER) temsilcilerinin de katılımıyla Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Ekşi tarafından 'Gıda Güvenliği' sunumu gerçekleştirildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir