• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
Tutuklu vekiller İçin basın açıklaması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- BDP Siverek İlçe Teşkilatı İlçenin Kanlıkuyu parkında tutuklu Milletvekillerinin tahliye edilmemesini kınamak amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Basın Açıklamasını Siverek BDP ilçe Başkanı İbrahim Halil Ayyıldız okudu. Ayyıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın anayasa mahkemesine uzun tutukluluk süresi ile ilgili yaptığı bireysel başvuru üzerine anayasa mahkemesinin başvuruyu haklı bularak Balbay'ın tahliye edilmesi yönünde karar verilmiştir.Uzun tutukluluk süresini insan hakkı ihlali olarak değerlendirmiştir. Silivri'deki mahkeme alelacele toplanarak aynı gün Balbay'ın tahliyesine karar vermiştir." dedi.

Ayyıldız, "BDP'li tutuklu milletvekillerinin avukatları Anayasa mahkemesinin kararını emsal göstererek Diyarbakır 5 ve 6 No'lu özel yetkili ağır ceza mahkemelerine müvekkillerinin tahliyesi için başvurmuştur. Mahkemeler ilgili savcılardan mütalaa istemiştir.5 Nolu mahkeme savcısı milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Gülseren Yıldırım'la ilgili mütalaasında anayasa mahkemesinin kararına atıfta bulunarak tahliyeleri yönünde mütalaa vermiştir.6 Nolu mahkeme savcısı ise diğer milletvekilleri için tutukluğun devamı yönünde mütalaa vermiştir.5 ve 6 Nolu mahkemeler 16 Aralık günü tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar vermiştir." İfadelerini kullandı.

Devletin Kürtlere bakışının değişmediğini ifade eden Ayyıldız, "Doksan yıldan bu yana uyguladığı ayrımcı çiftte standartlı uygulamalar devam etmektedir. Yargı adalet ve hukuk alanında doksan yıllık Kürtlere yönelik icraatı istiklal mahkemeleri, sıkıyönetim mahkemeleri, devlet güvenlik mahkemeleri ve son olarak özel yetkili mahkemeler tarafından uygulanmaktadır. Bu mahkemelerde Kürtler yargılanmış binlerce Kürt idam edilmiş işkencelerden geçirilmiş suçsuz yere onlarca yıl tutsak edilerek zindanlara atılmıştır." diye kaydetti

Ayyıldız, "Hatip Dicle, Kemal Aktaş, İbrahim Ayhan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Gülseren Yıldırım olmak üzere tüm KCK tutukluları serbest bırakılmalıdır."dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir