• DOLAR 32.601
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2496.07
  • ...
Bitlis'te yabani hayvanlar için doğaya yem bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Orman Su işleri Şube Müdürlüğünce, kış aylarında kuşların aç kalmaması için doğaya yem bırakıldı. Bitlis'in Güroymak ilçesinde etkili olan kar yağışı insanları olduğu kadar yaban hayvanlarını da olumsuz etkilerken yetkililer ve doğasever dernekler bu duruma duyarsız kalmadı.

Bitlis Şube Müdürlüğü yetkilileri, ilçede bulunan kırsal alanlara ve muhtelif yerlere yem bırakıldığını ve yemleme çalışmalarına devam edileceğini belirttiler. Doğaya yem bırakma işleri yapılırken basın mensupları olayı yerinde takip ederek görüntüledi.
Orman Muhafaza Memuru Nurettin Tunç, her yıl yabani hayvanlar için doğaya gerek yem gerekse kemik ve sakatat bıraktıklarını ifade etti.

Tunç yaptığı açıklamada "Bitlis'te yaşanan ağır kış şartları nedeniyle keklik ve yabani hayvanlar için yem dağıtımı yapıyoruz. Geçen yılı hayırseverlerimizin vermiş olduğu yemlerle birçok ilçemizde yem bırakma görevini gerçekleştirdik. Bu yıl kış aylarının ağır geçeceğini hatmin ederek yabani hayvanların aç kalmamaları için kaya diplerine yemler bırakıyoruz.

Ayrıca tilki, kurt ve diğer yırtıcı hayvanlar içinde doğaya sakatat bırakıyoruz. Geçen yıl 3 bin kiloya yakın sakatat bırakırken bu yılda hedefimiz iki katına çıkarmaktır. Avlanma yapan avcılarımızın avlanma yaparken iki konuya dikkat etmelerini istiyoruz. Birinci konu avcılık belgeleri olmadan avlanmamaları diğer bir konu ise ava yasak alanda avlanmamalarıdır.

Avcılarımızın bu konulara dikkat etmeleri hem bizim açımızdan hemde kendi açılarından çok önemlidir. Bununla ilgili gerekli denetimlerimizi her yıl olduğu gibi bu yılda sıklaştırarak devam etmekteyiz. Avcılar bu kurallara uymadıkları takdirde haklarında idari yaptırım uygulanacaktır." şeklinde konuştu.

Avcılar ve Doğa Severler Derneği Başkan Yardımcısı Faruk Yavuz ise, Güroymak'taki ağır kış şartları nedeniyle doğaya yem bıraktıklarını belirtti.
Yavuz, "Yabani hayvanların ve kekliklerin daha fazla telef olmamaları için doğaya yem bırakma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca bunun dışında saldırgan hayvanların köylere ve yerleşim yerlerine yaklaşmamaları için sakatat ve kemik bırakıyoruz. Kış şartlarında zaten hayvanlar telef oluyor bu nedenle avcılarımızdan isteğimiz daha dikkatli olmaları hususundadır." diye konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir