• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Hukukçulardan görevden almalara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kendilerini 'Bağımsız Hukukçular Platformu' olarak tanıtan bir grup avukat, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nin karşısındaki alanda basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan avukatlar, operasyondan sonra emniyet müdürlerinin görevlerinden alınmasının, yeni savcılar atanmasının soruşturmanın üzerinin örtülmeye çalışıldığı algısı oluşturduğunu söyledi.

 

Grup adına basın açıklamasını yapan Avukat Onur Berispek, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan 3 farklı soruşturma kapsamında aralarında iş adamları, kamu görevlileri ve hükümet üyesi bakanların çocuklarının da bulunduğu 51 kişinin halen gözaltında olduğu ve ifade safhasında Başsavcılık himayesinde kolluk güçleri tarafından devam ettiği kamuoyunca bilinmektedir. Öncelikle ifade etmek isteriz ki, masumiyet karinesi gereği yargılanıp cezası kesinleşmeden hiç kimse peşinen suçlu ilan edilemez. Ne var ki kamuoyuna yansımış bilgiler, şüphelilere isnat edilen suçlamalar ve gözaltına alınan kişilerin nüfuzu, statü ve konumları dikkate alındığında soruşturmanın 'Adil Yargılamayı Etkileyecek' doğrudan ya da dolaylı herhangi bir tasarruf olmaksızın bağımsız yargı tarafından yürütülmesinin zorunluluk taşıdığını ifade etmek isteriz." dedi.

 

"Soruşturmaya müdahale edilebileceği kaygıları oluşturmuştur"
Geçmiş dönemde nüfuzlu kişilere yönelik soruşturmalar yürütülürken medya yolu ile yargı üyelerine baskı oluşturmalar, görevden almalar, tayinler, sürgünlerle davaların sonuçsuz bırakılması gibi hadiselerin hafızalarda tazeliğini koruduğuna dikkat çeken Berispek, "Gözaltına alınan kişiler arasında mevcut hükümetin 3 üyesinin yakını ve üst düzey kamu görevlilerinin bulunması ve soruşturmanın konusunun rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, altın kaçakçılığı olması, yürütülen soruşturmaya müdahale edilebileceği kaygıları oluşturmuştur." diye konuştu. (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir