• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
740. Vuslat Törenleri sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- 740. Vuslat Törenleri kapanış programına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Lübnan Başbakanı Necip Mikati, IKYB Başbakanı Necirvan Barzani, Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yurt içinden ve yurt dışından gelen birçok davetli katıldı.

Törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salona girerken Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıktıktan sonra birbirleriyle konuşmadıkları görüldü. Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'yla kısa bir konuşması olduğu gözlendi.

Program Konya Büyük Şehir Belediyesi Tahir Akyürek'in selamlama konuşmasıyla başladı. Tahir Akyürek yaptığı selamlama konuşmasında, "Hz. Mevlana ezeli ve ebedi efendimizden Sevgili Peygamberimizden aldığı sevinç, ilham ve feyz ile bu topraklarda 13. yüzyılda bir şeyler söyledi. Söylediklerini aşkla söyledi, şiirle söyledi, hikayelerle söyledi. Onun sözleri dilencinin kalbine de ulaştı, padişahın kalbine de. Onun sözleri 13. yüzyılın canlarına da ulaştı, 21. yüzyılın anlam arayan canların da." dedi.

Tahir Akyürek'in konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan'ın verdiği konserle devam etti.

Ahmet Özhan'ın konserinden sonra Sema gösterileri gerçekleştirildi. Davetlilerin büyük bir ilgiyle izlediği sema gösterilerinin ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve Gülbang duası yapıldıktan sonra on gün süren 740. Vuslat Törenleri sona erdi. (İlyas Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir