• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Bangladeş`te Muhalefet Yolları Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DAKKA: Bangladeş`te muhalefet partilerinin oluşturduğu koalisyonun ilan ettiği 72 saatlik, kara, tren ve deniz yollarını ulaşıma kapatma eylemi ikinci gününe girdi.

Ana muhalefet partisi Bangladeş Ulusal Partisi`nin (BUP) liderliğindeki 18 partiden oluşan ittifak tarafından dün yerel saatle 06.00`da ilan edilen, 20 Aralık Cuma saat 06.00`a kadar sürecek eylem ikinci gününe girerken, ülkede kundaklama, bombalı saldırılar, gösteri yürüyüşleri ve kolluk kuvvetiyle göstericiler arasındaki çatışmaları yer yer sürüyor.

Dakka-Çitagong, Dakka-Sylhet, Dakka-Racşahi ve Dakka-Hulna ve yerel karayolları arasındaki iletişim eylem nedeniyle kesik durumda.

Dakka-Chitagong karayolunda dün gece dört araç ateşe verilirken, bugün sabah saatlerinde de Dakka`daki Tejgaon bölgesindeki tren hatları eylemciler tarafından ateşe verildi. Yangın, polis tarafından söndürüldü.

Dakka, Çitagong ve Hulna`da değişik bölgelerde gösteri yürüyüşleri düzenleyen BUP ve Cemaat-i İslami eylemcileri, bölgedeki önemli anayollara barikatlar kurdu.

Dakka Çitagong ve Narayngonj bölgesinde yürüyüş düzenleyen BUP`a mensup eylemciler, Dakka-Çitagong arasındaki anayollara barikat kurdu. Olay üzerine bölgeye gelen güvenlik güçleriyle eylemciler arasında karşılıklı kovalamacalar yaşandı.

Cemaat-i İslami eylemcileri de Dakka`nın doğusundaki Güney Catrabari bölgesi de dahil olmak üzere başkentin çeşitli bölgelerinde gösteri yürüyüşleri düzenledi.

Eylemciler 5 Ocak`ta düzenleneceği duyurulan genel seçimin ertelenmesini ve seçimlerin hiçbir partiye bağlı olmayan tarafsız bir hükümetin kontrolünde yapılmasını talep ediyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir