• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Asgari Ücrette kritik gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk-İş Genel Merkezindeki toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, işçi ve işveren temsilcileri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından komisyonun çalışmalarına 23 Aralık`ta TİSK Genel Merkezinde devam edilmesi yönünde prensip kararı alındı.

AÇLIK SINIRI BİN 170 LİRANIN ÜSTÜNDE OLMALI

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, en düşük asgari ücretli maaşının 4 kişilik ailenin açlık sınırı bin 170 liranın üzerinde olması gerektiğini söyledi.

Gündoğdu, yaptığı açıklamada, asgari ücretle ilgili ilk görüşmelerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, işçi ve işveren sendikalarının katılımıyla 6 Aralık`ta yapıldığını anımsattı.

Bütçenin TBMM`de görüşüldüğünü anımsatan Gündoğdu, memur maaşlarıyla ilgili toplu sözleşmenin yavaş yavaş hayata geçirildiğini gördüğünü aktardı.

"Memur maaşlarında 1978`den bugüne kadar taban aylığa yapılan zam bin 27 liraya çıkmışken, bu toplu sözleşmede taban aylığa 175 lira yani yüzde 17 zam almıştık" diyen Gündoğdu, "Gerekçemiz neydi? En yüksek maaşı alanla en düşük maaşı alan memur arasındaki makası daraltmak. Emekliye ayrılan kişiyle çalışıyor olma sürecindeki makası daraltmak. İşçinin emekliye ayrılma matrahı ile memurun emekliye ayrılma matrahı arasındaki makası daraltmak" ifadesini kullandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir