• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
İslam Dünyasındaki STK`lar Tek Yürek Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İHH İnsani Yardım Vakfı ile İİT İnsani İşler Departmanınca "İslam Dünyasında Yükselen Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" temasıyla İstanbul`da düzenlenen `5. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı`nın sonuç bildirgesi açıklandı.

Holiday Inn İstanbul Airport Hotel`de gerçekleştirilen konferansın sonuç bildirgesinde İslam dünyasındaki yardımların İslam İşbilirliği Teşkilatı çatısı altında ve İslami Kalkınma Bankası(IDB) ile birlikte yürütülmesi kararlaştırıldı.

14-15 Aralık tarihlerinde İslam dünyasından çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya gelerek İstanbul`da gerçekleştirdiği konferans, tarihi önemde kararlar alarak başarıyla sonuçlandı.

İki günlük yoğun tartışma ve değerlendirmeler ışığında elde edilen sonuçlar şöyle:

-İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında 5`incisi düzenlenen konferansta çeşitli tavsiyelerde bulunuldu.

-Sivil toplum kuruluşlarından 300`ü aşkın katılımcı, Gazze Şeridi`nde soğuk kış şartlarının ve Suriye içindeki ve dışındaki mülteci kamplarının iyileştirilmesi için tavsiyelerde bulunurken İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri bünyesinde Gazze`ye yardım yapılmasına karar verildi.

-STK`lar ayrıca Orta Afrika bölgesine yapılacak insani yardımlar konusunda uyarıda bulundu.
-Mali`deki ve diğer bölgelerdeki mültecilerin yurtlarına dönmeleri konusunda destek verilmesini istedi.

Gazze için yardım kampanyası

Öte yandan Konferansı`nın Gazze konulu özel oturumunda söz alan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze`ye yönelik yeni bir insani yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Yıldırım, "İslam İşbirliği Teşkilatı da, Mısır üzerinden Gazze`ye bir insani yardım koridoru açılmasına yardımcı olmalıdır." dedi.

Yıldırım`ın çağrısı katılımcılar tarafından yanıt buldu. Oturum boyunca çeşitli STK ve yardım organizasyonları Gazze için 6,5 milyon dolardan fazla yardım bağışladı.

Konferansa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım`ın yanı sıra İslam dünyasından çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri katıldı.
(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir