• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Metris Cezaevi'nde Şeb-i Arus
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Metris 2 Nolu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen programa; Metris Ceza ve İnfaz Kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Esenler İlçe Müftüsü Ali Şekerci, tutuklu ve hükümlülerin yakınları katıldı.


Programda konuşan Metris Ceza ve İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, programa katılan herkesi selamladıktan sonra Metris Ceza ve İnfaz Kurumu hakkında bilgi verdi. Metris'in tutukevi ve rehabilitasyon merkezi olarak Türkiye'de ilklerin göstergelerden biri olduğunu söyledi. Başsavcı Arı, cezalarını çeken hükümlü ve tutukluların topluma tekrar kazandırılmaları yönünde de çalışmalar yapıldığını belirtti. "Cezaevlerinde artık o eski zindan günleri bitmiştir" diyen Arı, Metris'te hem fiziki, hem de maddi ve manevi anlamda iyileştirilmeler yapıldığını söyledi.


Başsavcı Arı'nın konuşmasının ardından program, hükümlü ve tutukluların oluşturduğu Tasavvuf Korosu'nun okuduğu dualar ve verdiği konserle devam etti. Birbiri ardına ilahiler okuyan koro, dinleyicileri duygulandırdı. Konser esnasında yakınlarının sesini duyan bazı tutuklu ve hükümlülerin aileleri gözyaşlarını tutamadı. Konser sonrası ney eşliğinde salonda sema gösterilerinde bulunan hükümlü ve tutuklular, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.


Sema gösterisinin ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; her yıl düzenledikleri Şeb-i Arus programını bu yıl Metris Ceza ve İnfaz Kurumu'nda düzenlemek istediklerini belirtti. Göksu, "Bu programda aslında 3 şey bir araya geldi. Birincisi, insanın hayatının öldükten sonra da devam ettiği, iz bırakan insanların olduğunu ve bu insanlarla beraber duygu dünyamızın yeniden heyecanlandığını en güzel bize anlatan Mevlana'nın ahirete intikal etmiş olması ve her yıl bununla ilgili program yapılıyor olması. Diğeri ise, bu programın burada hepimiz için düşünce dolu, düşünce iklimi içerisinde her birimizin kendi manevi iklimleri içerisinde, dışarıda yapmış oldukları yanlışlarından dolayı bugün bir ceza olarak burada bulunan kardeşlerimizin o manevi mistik dünyası içerisinde nasıl buluştuklarını gördük. O kardeşlerimizin bugün burada neleri başarabildiklerini, Hazreti Mevlana ve Hazreti Yusuf ile nasıl buluştuklarını gördük. Bu ortamda kardeşlerimizin burada eğitilerek, burada çalışarak, bize Şeb-i Arus'u nasıl yaşattıklarına, kendi duygu bütünlükleri içinde duymaya alışık olduğumuz ilahileri bu çatı altında okuduklarına şahit olduk." diye konuştu.


Tutuklu ve hükümlülere çiçek
Tutuklu ve hükümlerin özgürlüklerine kavuşmasını da dileyen Göksu, sözlerini şöyle tamamladı, "Umuyorum ve diliyorum ki Cenab-ı Hak kardeşlerimizi buradan bir an önce kurtarsın. Cenab-ı Hak okudukları Kur'an-ı Kerim'i o feyzi içinde ellerine açarak semaya döndükleri o semanın bereketi içinde Allah taksiratlarını af eylesin. Buradan bir an önce kurtulsunlar, özgürlüklerine kavuşsunlar. En güzel hayatlarını çocuklarıyla, aileleriyle ve akrabalarıyla birlikte geçirsinler inşallah."

Program Esenler İlçe Müftüsü'nün yaptığı dua ile sona erdi. (Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir