• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
İhya-Der Palu`da Tesettür Seferberliğine Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Yeni İhya Der`den konuyla ilgili yapılan açıklamada, inancın gereği olan tesettür, haya ve iffet timsali örtünme ve örtülü okuma hakkının bilinmesi için bu çalışmaya girildiği belirtildi.

 

Tesettür Seferberliği kapsamında başlatılan çalışmalarda ilçedeki ev ve işyerleri dolaşılarak, 4 bin el afişi ve 400 adet Örtünme Çağrısı Kitabı dağıtıldı, vatandaşlar tesettür hakkında bilgilendirildi.

 

Çalışmalara destek veren Palulular, özellikle başörtü yasağının kanunsuz şekilde uygulanmasına tepki gösterdiler. Memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, Yeni İhya Der`i yaptığı bu çalışmadan dolayı kutladılar.

 

Vatandaşlara dağıtılan broşürlerde kısaca şu bilgilere yer verildi:

 

Duyarlı Müslüman;
Senin kızına İlköğretimde başörtülü okuduğu için senin zihnine yerleştirilen yasak dışında yasak yoktur. Bu zihnindeki yasağı kır. Bu saatten sonra Allah indinde ikrah savunması yapamazsın. Çünkü seni baş açtırmaya zorlayabilecek senin şartlandırılmış zihnin dışında başka bir neden kalmamıştır. Yeni eğitim ve öğretim yılının başından itibaren örtülü okumak isteyen kızının yanında okula git. Kızına güven ver onun yanında olduğunu hissettir. Okul yönetiminin diretmesi durumunda yasal prosedürü hatırlat. Keyfi davranışlarda sivil toplum kuruluşlarını çağır. Hiçbir mevzuatta okula almama gibi bir yaptırım yoktur

 

İlköğretim 1.2.3.4.5. sınıflara giden kız çocuklarına kılık kıyafete aykırı giyinmeden dolayı sınıftan çıkarma veya okula almama yapılamaz. Yapanlar suç işlemiş olur.(TCK Madde 112)

 

Okula almama, tehdit, hakaret, ikna odalarına alma, psikolojik baskı yapma, sınıf arkadaşlarının önünde ``sen niye böyle giyiniyorsun?`` gibi tahkir etme vb. hiçbir uygulama yapılamaz.Yapanlar suç işlemiş olur.

 

Yaşanan tüm hukuksuzluklar ve fiili müdahaleler tutanak altına alınmalı ve hiç zaman kaybetmeden suç duyurusunda bulunulmalıdır.

 

İlköğretim 6. 7. 8. sınıflara giden kız çocuklarına kılık kıyafete aykırı giyinmeden dolayı ceza bir defaya mahsus verilebilir. Aynı ceza ikinci kez verilemez. (K.K.Yönetmelik madde 111/e)

 

Adrese dayalı kayıt sistemi nedeni ile sürgün cezası verilmesi işlemi kadük (işlevsiz) kalmıştır.

 

Eğitim ve öğretimin engellenmesi
TCK MADDE 112: Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla;

a) Devletçe kurulan veya kamu makamlarının verdiği izne dayalı olarak yürütülen her türlü eğitim ve öğretim faaliyetlerine,

b) Öğrencilerin toplu olarak okudukları binalara veya bunların eklentilerine girilmesine veya orada kalınmasına,

Engel olunması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (Asliye Ceza) (Ebu Bekir Alkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir