• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Bangladeş`te muhalif TV`ye kapatma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Bangladeş`te muhalif bir televizyon kanalı kapatıldı. Muhalif "Islamic TV" kanalının hükümet tarafından kapatıldığı belirtildi. Merkezi başkent Dakka`da bulunan, 24 saat yayın yapan "Islamic TV" Cemaat-i İslami’nin kanalı ve muhalefetin sesi olarak biliniyor.

Bangladeş`in 1971`de Pakistan`a karşı verdiği bağımsızlık mücadelesi sırasında işlenen suçların araştırılması için Bangladeş hükümeti tarafından kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi`nde yargılanan Molla`ya verilen ömür boyu hapis cezası, temyiz mahkemesinde idama çevrilmişti.
 
Bangladeş`in İslami değerleri savunan en büyük partisi olan Cemaat-i İslami`nin genel sekreter yardımcılığını yürüten Molla, suçlamaları reddetmiş ve hükümetin yargı kurumu aracılığıyla muhalifleri sindirmeye çalıştığını vurgulamıştı.

Muhalefetteki Cemaat-i İslami, hükümetin gelecek yıl yapılacak seçimler için yargıyı siyasete alet ettiğini, toplumsal ayrışmaya neden olduğunu ve yargılamanın uluslararası hukuk standartlarına hiçbir şekilde uygun olmadığına dikkati çekiyor.

Molla`nın idamından sonra Cemaat-i İslami taraftarları ülke genelinde protestolara başlamış, polis göstericilere karşı zaman zaman aşırı güç kullanmış, olaylarda ölen ve yaralananlar olmuştu.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir