• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gıda ve Tarım personeline iş güvenliği eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli 304 personele iki grup halinde 10-13 Aralık tarihleri arasında Ziraat Odası'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında eğitim verildi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi'nin açılış konuşmasıyla başlayan Eğitime, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin yanı sıra Şehzadeler ve Yunus Emre İlçe Müdürlüğü'nde görevli personellerde katıldı.

 

İş Güvenliği Uzmanı İsmail Kahraman, Oğuzhan Öztürk ve Gözde Selek tarafından 4 gün boyunca verilen eğitimde, iş güvenliği ve işçi sağlığı, iş güvenliğinin Ülkemizdeki gelişimi ve iş kazaları konularında detaylı bilgiler verildi.

 

Eğitimin ilk günü konuşan ülke genelindeki iş kazalarına ve maliyetlerine değinen İl Müdürü Hasan Çebi, "En fazla iş kazası yaşanan illerin başında İzmir, İstanbul ve Bursa gelmektedir. Ülke genelinde yaklaşık her 7 dakikada bir iş kazası meydana gelmekte, her 10 saatte bir çalışan yaşamını kaybetmekte ve her 6 saatte bir çalışan ise sakat kalmaktadır.

 

İş kazaları nedeniyle yapılan dolaylı harcamalar, doğrudan harcamaları 4 ile 10 katı arasında geçmektedir. Yapılan hesaplamalara göre ülkemizdeki 2008 yılı iş kazaları ve meslek hastalıklarının toplam maliyeti 40 milyara yaklaşmaktadır.

 

Kanun kapsamında işveren ve çalışanlara, birtakım sorumluluk ve yükümlülükler getirilmiştir. Buna göre çalışanlar, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili aldıkları eğitimin neticesinde, işverenin talimatlarına uymak, verilen kişisel koruyucu malzemeleri kullanmak, diğer çalışanların sağlık ve güvenliklerini tehlikeye sokmama açısından yaptıkları işlerden ve davranışlardan yükümlüdür." dedi.

 

Alınan bu eğitimlerle iş sağlığı ve güvenliği konularında personelin daha bilinçli olacağını vurgulayan İl Müdürü Çebi, "Daha verimli, daha sağlıklı bir iş ortamında çalışmak için düzenlenen bu eğitimler neticesinde, çalışma hayatımız daha güvenli ve başarılı bir hale gelecektir. Önemli olan iş kazalarını önceden önleyebilmektir. Çünkü önlemek ödemekten daha ucuz ve kolaydır. Herkese sağlıklı ve kazasız bir yaşam diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Uzmanlar tarafından verilen 4 günlük eğitimin ardından katılan tüm personele iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sınav uygulanarak, başarılı olanlara sertifikaları verildi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir