• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Suriyeli öğrenciler yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Suriye'deki iç savaştan kaçarak sınır ülkelere sığınan Suriyeli mülteciler hayatta kalma mücadelesi veriyorlar.Açlık,sağlık,eğitim gibi birçok konuda sorunlarla mücadele eden mülteciler, kendi çocuklarını eğitmek için okul açtı.

Kiralanan bir evden okula çevrilen Suriye Yardımlaşma ve Hayırseverler Okulu'nda 22 öğretmen görev yapıyor.Yaklaşık 1 buçuk aydır eğitim faaliyetlerine başlayan okulda 300 öğrenci eğitim görüyor.

Şu an açtıkları mevcut okulda 310 öğrenci olduğunu ifade eden Okul Müdürü Rami Abaza " Biz hem erkeklere hem de kızlara yönelik okul açmaya çalışacağız.Hem Suriye'deki durumun kötü olması hem de Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin çok olmasından dolayı imkanlarımız çok kısıtlı.İmkanlarımız çok kısıtlı olduğu için öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını belki karşılayamayız.Ama kendi imkanlarımız dahilinde ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız." diye konuştu.

Burada eğitim gören öğrencilerin birçok sıkıntısı olduğunu söyleyen Abaza bir buçuk aydır eğitim veren öğretmenlerin daha maaşlarını bile alamadığını belirterek şöyle dedi: " Hayırseverlerden kırtasiye malzemeleri istiyoruz.Bir de öğrencilerin okula gelip gitmesi için servis sorunu yaşıyoruz.Bu konuda yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Suriye Yardımlaşma ve Hayırseverler Okulu'na kırtasiye malzemesi yardımı yapan İMPR Humantarian Derneği öğrencilere yardım dağıttı. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir