• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...

VAN - İşlerinin önceki yıllara oranla daha iyi olduğunu belirten Montçular Çarşısı Esnafı, mont fiyatlarının ise geçen sene ile hemen hemen aynı olduğunu ifade ettiler.


Sezonlarının 11. ayda başladığını ve birinci aya kadar devam ettiğini söyleyen çarşı esnafından Murat Abukan, mont fiyatlarını ve mont alırken dikkat edilmesi gerekenleri İLKHA ile paylaştı.


"Mont fiyatları 70 TL ile 200 TL arasında değişiyor"
Murat Abukan, mont fiyatların bu yıl artmadığını belirterek, "Genelde iş sezonumuz 11. ayda başlıyor ve birinci ayda sona eriyor. Çok şükür işlerimiz iyidir. Büyük mağazalar bizi olumsuz yönde etkiliyor. Ama genel anlamda işler iyidir. Montların kalitesine göre fiyatları 70 TL ile 200 TL arasında değişiyor. Burada pazarlık yapma şansınız da var ancak mağazalarda etikete neyi yapıştırlar onu ödemek zorunda kalıyorsunuz. Tabi az önce de ifade ettiğimiz gibi dükkân ve mağaza sayısının hızla artması işlerimizi olumsuz yönde etkilemektedir." dedi.


25 yıldır esnaf olduğunu dile getiren Abukan, işlerin her geçen yıl daha da düştüğünü ama buna rağmen ekmeklerini kazandıklarını sözlerine ekledi.


İşlerinin depremlerden sonra düştüğünü ancak bu yıl normal olduğunu belirten çarşı esnafından Selahattin Seyitoğlu ise iş sezonun yılbaşından itibaren sönük geçtiğini belirterek, "Elimizde mont çeşitleri olarak kısa-uzun, palto, kaban, kışlık ve yazlık montlar vardır." diye konuştu.


Mont alırken nelere dikkat edilmeli…
Yaklaşık olarak 40 yıldır esnaf olduğunu ifade eden Selahattin Seyitoğlu, kışlık mont alacak olan vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu.


"Vatandaş mont alırken kalitesine mutlaka dikkat etmelidirler. Kaliteli mont her zaman kendini belli eder. Montun ya da kaban eğer kumaş ya da keten ise bunların renklerine dikkat etmeleri, yok eğer deri ise derinin kalitesine mutlaka dikkat etmelidirler. Burada en büyük sorunlardan bir tanesi de yıkamadır. Mont ya da kaban imkânlar dâhilinde kuru temizlemede temizlenmelidir. Çamaşır makinelerinde yüksek derecelerde yıkanmamalıdır." (Murat Dalgın - İLKHA)