• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
İdamın İslam alemine uyanış getirmesini diliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hani İlim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad- Der) yayımladığı taziye mesajıyla Cemaat-ı İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abudlkadir Molla`nın İdam edilmesini kınadı.
 
Dernek Başkanı Muzaffer Karavil tarafından yayımlanan mesajda: ``Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah`ın, lütfünden kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.`` (Al-i İmran Süresi:169-170) ayetlerine yer verildi.
 
"Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla ve 5 arkadaşının idam edilmesini kınıyor ve İslam alemine uyanış getirmesini diliyoruz." ifadeleri kullanılan mesajda, Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla`nın, peygamber varisi alimler silsilesinden bir alim ve İslam ümmetini uyandırma konusunda her zaman çaba gösteren aktif bir şahsiyet olduğu belirtildi.
 
`Peygamber varisi Abdülkadir Molla`nın, yaşantısı, mücadelesi, dik duruşu, alimlere yakışır bir şekilde tavır takınması ve sonunda şehadetle Rabbine kavuşmasının tüm Müslümanlar için iftihar vesilesi olduğu ifade edilen mesajda, "Başta ailesi olmak üzere Bangladeş Cemaati İslami`ye ve Müslüman Bangladeş halkına taziyelerimizi sunuyoruz.`` denildi.
 
Bangladeş hükümetinin uyduruk bahanelerle gerçekleştirdiği son idamların, Müslümanların öldürülmesi söz konusu olduğunda sözde insan hakları savunucusu medeni dünyanın hemen sağır sultan kesildiğini gösterdiği belirtilen mesajda, ``Ancak dünya zalim ve müstekbirleri bir kez daha bilmeliler ki, Şehit Abdülkadir Molla`nın kanı tüm yeryüzü Müslümanları için bereket olup uyanış ve kıyamlara kapı açacaktır inşallah.`` ifadelerine yer verildi.
 
İslam tarihinin, ilmiyle amil ve muttaki nice alimin zalimler tarafından gaddarca şehid edilmelerine şahidlik ettiği dile getirilen mesajda, son olarak şu ifadelere yer verildi: ``Kerbela şehidi Hz. Hüseyin Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca, Ömer Muhtar, Şeyh Ahmed Yasin, Rehber Hüseyin bunlardan sadece bazılarıdır. Biz biliyoruz ki, Şehid Abdulkadir Molla`nın şehadeti bu uğurdaki son şehadet olmayacaktır. Nasıl ki bu alimlerin şehadetiyle milyonlar diriliş ve uyanışa geçmişse inşallah bu şehadet de İslam ümmetinin silkinişine vesile olacaktır.
 
Bu vesileyle Molla`nın şehadetinin tüm İslam alemi için vahdete, birliğe, mümin gönüllerde şehadet arzusunun yerleşmesine, kanının zalimleri boğmasına, şehadetinin bereketiyle İslam aleminin yeniden dirilişine vesile olmasını Cenabı Allah`tan diliyoruz.
 
Şehadetinin Yüce Rabbimiz tarafından kabul edilmesini diliyor, ailesine, dava arkadaşlarına ve Müslüman Bangladeş halkına taziyelerimizi sunarız.``
(Ahmet Akyıldırım - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir