• DOLAR 32.585
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2418.912
  • ...
İlahiyat öğrencileri: Formasyonumu geri verin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İlahiyat Öğrencileri Platformu (İÖP) üyeleri İlahiyat Fakültelerine Pedagojik Formasyon Hakkının geri verilmesi için bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada ellerinden alınan formasyon haklarının iade edilmesi istendi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında açıklamayı okuyan Mahmut Durmaz, 1998 yılından itibaren ellerinden alınan formasyon haklarının kendilerine geri verilmesini istediklerini belirterek yetkililerden duyarlı olunmasını istedi.

Formasyon konusunun ilahiyat fakültelerinin yarayan kanası olduğunu söyleyen Durmaz, "1998 yılına kadar öğrenim süresinde verilen formasyon programı, siyasi ve ideolojik nedenlerden dolayı kaldırılmıştı. Bu süre içerisinde hem imam hatipler hem de ilahiyat fakülteleri içerik yönünden ve kadro açısından oldukça zorlu süreçlerden geçmek durumunda kaldı." dedi.

"Formasyonumu geri verin" sloganıyla bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını istediklerini belirten Durmaz, " Sözde çözüm önerisi olarak sunulan "ALES sınavı, Kontenjanların artırılması" gibi çalışmalar sadece bizleri avutmaya yöneliktir. Bu tür çalışmaları çözüm konusunda atılan bir adım olarak görmüyoruz. İlahiyat fakülteleri ve öğrencileri her zaman tek yürek olmuştur ve bu ülkenin vazgeçilmez alanlarından birini temsil etmektedirler. Bu yüzden artık bizleri avutmaya yönelik öneriler sunmaktan vazgeçin. YÖK olarak bizleri daha ciddiye almak zorunda olduğunuzun bilincine varmalısınız." ifadelerini kullandı.

Öğretmen alımlarında ki KPSS puanlarının 75'ten 50 indirilmesini istediklerini söyleyen Durmaz, " İmam hatip liseleri başta olmak üzere, diğer okullarımızda da ciddi bir öğretmen eksiği olduğu görülmektedir. Dolayısıyla yapılacak bu yeni düzenleme, ortadaki bu problemi de çözmüş olacaktır. Bu problemin çözümü çok kolay ve uygulanabilecek yapıdadır." İfadelerine yer verdi.

Durmaz son olarak, " Bu mağduriyetin giderilmesi herkes tarafından ciddi faydalar sunacaktır. Dolayısıyla içerisinde bu kadar çok fayda barındıran bir çözümün biran önce sonuçlandırılması bir gerekliliktir. Formasyon ilahiyat fakültelerinin en doğal hakkıdır ve bu hak ivedilikle hak sahiplerine iade edilmelidir. Bu yetkili kurumlar açısından vicdani ve tarihi bir görevdir. Yetkililerin bu çağrıya önemle kulak vermelerini beklemekteyiz." şeklinde kaydetti. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir