• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşitme engellilere seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörlüğü'nce düzenlenen 'Aile İçi İletişimi Güçlendirmeye Yönelik Farkındalık Seminerleri' ile Türkiye'de kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi ve konuyla ilgili farkındalığın artırılması amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bursa'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Gölyazı köyünde işitme engelli yetişkinlere yöenlik düzenlenen seminerde aile içi şiddet anlatıldı. Türkiye'de ilk kez Bursa'da gerçekleşen ve işitme engelli yetişkinlerin katıldığı seminere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yardımcısı Mustafa Cantürk, İl Müdürlüğü çalışanları, Gölyazı'nın kahvehane müdavimlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdür Yardımcısı Mustafa Cantürk, yaşanan aile içi şiddetlerin temelinde iletişim eksikliği yada hataları olduğuna vurgu yaptı. Cantürk, "Eşler birbirlerini yargılamadan, eleştirmeden bir birlerini dinleyerek anlamaya çalışmaları ve doğru iletişim kurmalı. Toplumda sağlıklı aileler kadar çeşitli engelli ailelerinde varlığı önemli. Bizlerde aile içi seminerlerinde engelli ailelerimizi de dikkate alarak seminerlerimizi düzenliyoruz. Bu gün işitme engelli vatandaşlarımıza yönelikte eğitim seminerleri düzenledik. Bakanlığımızın ALO 183 çağrı merkezimizin aynı zamanda kurduğu mesaj sistemini işitme engelli vatandaşlarımıza anlatıyoruz ve sıkıntılarını çağrı merkezlerimize bırakabileceğini hatırlatıyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörlüğü'nde ve özelikle yetişkin erkeklerin hedef alındığı proje kapsamında seminer veren İletişim Uzmanı Oğuz Benlioğlu, aile içi iletişimin önemine dikkat çekti ve karı-koca ilişkilerine verdiği örneklerle vurgu yaptı. Benlioğlu'nun ilk semineri Gölyazı köyü merkez kahvehanesinde gerçekleşti.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir"
"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" Hadis-i Şerifini hatırlatan Oğuz Benlioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Alo 183 telefon numarasını hatırlatıp, "Komşunuzda şiddet sesleri duyarsanız veya komşunuzda bir sorun, sıkıntı sezinlerseniz Alo 183 telefon numarasını arayınız." önerisinde bulundu.

Benlioğlu, " Aile içi şiddet olayları karşısında toplum olarak bilinçli ve duyarlı olunmalı. Karı koca arasına girilmez denir. Girilmemeli ama seyirci de kalınmamalı" dedi. Benlioğlu'nun ikinci semineri işitme engelli yetişkinlere yönelik oldu. Sırameşeler Kız Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri Eğitim Salonu'nda gerçekleşen seminerde Benlioğlu'nun anlatımları çevirmen Ömür Dilekmen tarafından işaret dili çevrisiyle aktarıldı.
Seminer sonrası eğitimi değerlendiren katılımcılar memnuniyetlerini dile getirerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen aile içi iletişim seminerlerin devam etmesini istedi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir