• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Belediyesi'nden 'evlerinizin arsasını alın' çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İluh, Huzur ve Yeşiltepe Mahallelerindeki arsalar üzerinde evleri bulunan vatandaşlara, 9 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan arsa satış ihalesine katılmaları çağrısında bulundu.

 

Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İluh, Huzur ve Yeşiltepe Mahallelerinde 2002 yılında yapılan 3194 sayılı imar kanununun 18. maddesi gereği DOP (düzenleme ortaklık payı) oranından yapılan kesinti sonucu bazı parsellere belediye hisse bazında ortak olmuştur. Üzerinde yapılaşma olan bu bölgede satışa çıkarılacak olan arsalarda vatandaşlar tarafından evleri mevcut olduğundan 2886 sayılı devlet ihale kanununa 35 maddesi (a) bendine göre satışı yapılacaktır.

 

Vatandaşların kendi evlerinin yerlerini almaları için duyarlılık göstermeleri gerekmektedir. Belediye Meclisi tarafından 5 ay önce alınan bu satış kararı vatandaşların evlerinin işgal ettiği arsaları satın almaları için 09.01.2014 tarihinde yapılacak olan satış ihalesine katılmaları gerektiği inancındayız. Adımıza kayıtlı bulunan bu parselleri, vatandaşların yaklaşık 30 yıl önce satın aldıkları ve ev yaptıkları tespit edilmiştir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir